26 Март 2019вторник14:23 ч.

Няма да има втори референдум за Брекзит

автор:Дума

visibility 510

Британският парламент категорично отхвърли възможността за провеждането на втори референдум за Брекзит. Този вариант бе един от текстовете от поправките по Брекзит, които тази вечер гласува Камарата на общините. 334 депутати гласуваха против поправката, едва 85 го подкрепиха. По-голяма част от опозиционната лейбъристка партия гласува "въздържал се".

Предстои гласуване на още три поправки - за отлагане на Брекзит, за отлагане на гласуването от парламента и за невъзможността премиерът Тереза Мей да внесе за трети път споразумението за "развода с ЕС" за гласуване в парламента.

Отлагането на Брекзит става все по-вероятно. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви днес, че страните от ЕС може би ще подкрепят отлагане, но при ясна заявка от Лондон какво точно иска и как смята да го поостигне. Ако Брекзит бъде отложен само до 30 юни, тогава няма да се наложи на Великобритания да участва в европейските избори през май. В противен случай, Лондон ще трябва да излъчи свои представители в ЕП.

Очаквайте подробности!

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58