17 Юли 2024сряда11:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинария по ноти

Ново захарно изкушение от Йоли

/ брой: 297

автор:Дума

visibility 977

Новото захарно изкушение "Сладки ноти" от Йоланта Делибозова-Йоли пусна на книжния пазар преди празниците издателство "Сиела".
Скъпи читатели, вярвам, че в тази книга всеки от вас ще намери нещичко, което да му хареса. Представям ви моята домашна сладкарница. Надявам се рецептите ми да ви убедят, че не е нужно да си майстор-сладкар, за да сътвориш нещо красиво и вкусно. Нужно е само желание, вдъхновение и щипка любов, пише Йоланта. Не преставайте да търсите нови неща, да променяте и експериментирате. Ще бъда истински щастлива, ако опитате сладките ми предложения и ги променяте спрямо вашия вкус и фантазия. Само тогава можете напълно да се насладите на храната и да останете удовлетворени от това, което приготвяте. Насладете се на вкуса им с близките си хора и ги зарадвайте с домашно приготвени сладкиши. Всичко е любов и красота. Само това остава като заряд в душите ни, обобщава авторката на книгата.
Авторката е завършила Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Работи като артист-оркестрант в Софийската филхармония, солистка е на Бургаската и Русенската филхармония и на Румънската филхармония - Крайова. Обикаля света като част от проекта на Теодосий Спасов "Небесни струни". Голямата страст на музикантката е готвенето. Талантът и рецептите наследява от баба си. Йоли обича да експериментира и да интерпретира в собствената си кухня всичко вкусно, видяно и чуто. Вълнува я не само качеството, но и визията на домашната храна. Йоланта Делибозова-Йоли е авторка на най-четения кулинарен блог.
Най-симпатичните рецепти за мен са онези, които обичам да наричам "почисти хладилника". Във всеки дом има сума ти неща, които могат да се превърнат във великолепни ястия. Много вкусни работи се правят с елементарни продукти, чиято себестойност не е много висока, сподели в интервю за ДУМА Йоланта Делибозова. След предстоящите продължителни празници със сигурност ще има какво да "почистим" от хладилниците си и да го превърнем в неочаквано интересно ястие.

Чуждите инвестиции намаляха с 62%

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

НАП засякла само 255 кешови плащания над 10 000 лв.

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Възраждат идеята "донос-бонус"

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 134

Европейският парламент се събра на първа сесия

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

Тръмп избра сенатор за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Пожари бушуват на Балканите

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 134

Касапи на Конституцията

автор:Александър Симов

visibility 10

/ брой: 134

За нуждата от ТЕЦ-ове

visibility 9

/ брой: 134

Глад за медицински сестри

автор:Аида Паникян

visibility 14

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ