22 Септември 2021сряда04:54 ч.

Нови рокади под шапката на МЗХГ

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 61

Министърът на земеделието Христо Бозуков продължава с кадровите промени в подопечните му агенции и дружества. Освободени са досегашните членове на УС на "Напоителни системи" ЕАД Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. До провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов, съобщиха от министерството. Причина за смяната са усановени нередности от извършения одит в "Напоителни системи", както и организационни пропуски в управлението на дружеството. Бозуков коментира преди дни пред БНР, че обмисля смяна на ръководството на дружеството заради множество нарушения. Той посочи като най-дребния факт, че е извършен ремонт на автомобил, който е собственост на майката на директора на "Напоителни системи", за около 2800 лв., за сметка на предприятието. Министърът изтъкна, че дружеството има несъбрани от години задължения за около 4 млн. лв., издадени на база на съдебни решения, както и изтеглен неизгоден кредит за 13 млн. лв. от Инвестбанк.
По-рано стана известно, че Агоп Каспарян е назначен за управител на "Система за агропазарна информация" ЕООД (САПИ) до провеждането на конкурс за длъжността. Това се случва, след като досегашният титуляр на дружеството Мирослава Наумова е подала молба за освобождаване по здравословни причини. Молбата й е удовлетворена от Христо Бозуков. Преди няколко дни специализираният сайт agri.bg разкри, че има съмнение, че дипломата на Мирослава Наумова е фалшива. Междувременно от УНСС изпратили специално писмо до Министерството на земеделието, в което отричат те да са издавали диплома на Наумова.

Общините искат 2% от данъка върху доходите

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 181

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 181

Обявиха банковите такси за пладнешки обир

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 181

Девет места в Европа с най-евтини и слънчеви имоти са български

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 181

В Германия застреляха касиер, помолил клиент да сложи маска

автор:Дума

visibility 192

"Единна Русия" с мнозинство в Думата

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 181

Нов успех на лидера на ГСДП Олаф Шолц

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 181

Франция иска ЕС да спре преговори с Австралия

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 181

Моите песни

visibility 329

/ брой: 181

Независимостта не е гаранция за правилни решения

автор:Велиана Христова

visibility 537

/ брой: 181

Парламентът на провалените надежди

автор:Юлия Кулинска

visibility 865

/ брой: 181

Опасно и цинично

visibility 440

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ