15 Юни 2021вторник15:40 ч.

Нови рокади под шапката на МЗХГ

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 672

Министърът на земеделието Христо Бозуков продължава с кадровите промени в подопечните му агенции и дружества. Освободени са досегашните членове на УС на "Напоителни системи" ЕАД Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. До провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов, съобщиха от министерството. Причина за смяната са усановени нередности от извършения одит в "Напоителни системи", както и организационни пропуски в управлението на дружеството. Бозуков коментира преди дни пред БНР, че обмисля смяна на ръководството на дружеството заради множество нарушения. Той посочи като най-дребния факт, че е извършен ремонт на автомобил, който е собственост на майката на директора на "Напоителни системи", за около 2800 лв., за сметка на предприятието. Министърът изтъкна, че дружеството има несъбрани от години задължения за около 4 млн. лв., издадени на база на съдебни решения, както и изтеглен неизгоден кредит за 13 млн. лв. от Инвестбанк.
По-рано стана известно, че Агоп Каспарян е назначен за управител на "Система за агропазарна информация" ЕООД (САПИ) до провеждането на конкурс за длъжността. Това се случва, след като досегашният титуляр на дружеството Мирослава Наумова е подала молба за освобождаване по здравословни причини. Молбата й е удовлетворена от Христо Бозуков. Преди няколко дни специализираният сайт agri.bg разкри, че има съмнение, че дипломата на Мирослава Наумова е фалшива. Междувременно от УНСС изпратили специално писмо до Министерството на земеделието, в което отричат те да са издавали диплома на Наумова.

Язовирите погълнали 630 млн. лв.

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 112

Увеличават надзорниците в ББР

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 112

Байдън: НАТО не е платена охрана

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 112

Румъния спря 3700 тона отпадъци

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 112

Кратки новини

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 112

През просото

автор:Валентин Георгиев

visibility 334

/ брой: 112

На дневен ред е въпросът кой да управлява

автор:Валентин Георгиев

visibility 361

/ брой: 112

Дядото

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 112

Опитно поле

автор:Евгени Гаврилов

visibility 271

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ