10 Юли 2020петък05:36 ч.

Снимка Емилия Костадинова

Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС

автор:Дума

visibility 942

Да бъде създадена временна комисия, която да разгледа всички предложения за промени в Изборния кодекс, предложиха от БСП по време на консултациите, свързани с изборните правила. От ДПС подкрепиха идеята и също признаха, че проблемите в изборния закон са много и създават пороци в изборния процес. На срещата присъстваха още депутати от "Обединени патриоти" и ВОЛЯ, които също подкрепиха предложенията за изчистване на проблемите в Изборния кодекс. Очаквано от ГЕРБ не дойдоха на консултациите, инициирани от БСП.
Идеята, около окоято се обединиха останалите политически сили, е да се създаде временна комисия, която след експертно обсъждане да изработи промени в Изборния кодекс. В комисията ще участват представители на всички парламентарни групи.
Целта ни е обща - да се гарантира честен и прозрачен вот и да се даде възможност на българските граждани да гласуват свободно и да изразят волята си такава, каквато е, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изрази съжаление, че ГЕРБ не са се отзовали на поканата за разговори, но подчерта, че остават отворени за нови срещи. По време на днешните конкултации всички партии са направили своята оценка за изборния процес и са дали конкретни предложения за подобряване на изборното законодателство.
Участниците са взели решение да предложат в пленарна зала създаването на Временна анкетна комисия, която да разгледа, обсъди и обобщи всички идеи и да направи предложения за решение, които да влязат отново в зала като общи предложения за промени в ИК.
Обединихме се, че има проблеми в Изборния кодекс и изборния процес, коментира Йордан Цонев от името на ДПС. Той повтори предложението, коментирано от Корнелия Нинова и добави, че поканата за разговори с ГЕРБ остава.

Хиляди блокираха Орлов мост

автор:Дума

visibility 457

Посегнаха на президента

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 130

Арести за двама президентски приближени

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 130

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 130

Кървави сблъсъци в сръбската столица

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 130

Лавров: САЩ са заплаха стратегическата стабилност

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 130

"Света София" става джамия, реши Анкара

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 130

Гърция се готви отново да затегне мерките

автор:Дума

visibility 197

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 181

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 144

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 741

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ