28 Ноември 2020събота19:48 ч.

Няколко думи

Нищо не е наред!

/ брой: 222

автор:Аида Паникян

visibility 615

Всичко е наред, опитва се да ни убеди властта. Но някак не успява. И някак остават без отговор немалко въпроси. Защо отново умряха хора - на стълбите на болницата, без да получат дори кислород? Защо умряха хора в линейките, разнасяни от болница в болница? Защо умря млад човек, недочакал медицинска помощ? В коя статистика са починалите в дома си от КОВИД-19 и нестигнали до лечебно заведение? И за тях ли ще чакаме прокурорска проверка?

Как така хем има свободни болнични легла, хем болните не стигат до тях? Как така хем се твърди, че има лекарства по аптеките, хем ги няма? Ако има достатъчно лекарства, защо главен лекар на малка болница в провинцията купува лекарства от местните аптеки, за да лекува пациентите си? Нали завчера бяха "обезпечени" болниците? Защо в аптеките на провинциални болници липсват антибиотици? Защо?

Как до вчера имаше смесени болници за КОВИД-19 и "други". Но за "другите" няма планов прием или операции. В кои болници ще бъдат утре нуждаещите се хора?

Признайте си: пожарно натикахте всички доктори да лекуват КОВИД-19! Кой, как, с какво ще дезинфекцира "трансформираните" и после "претрансформирани" отделения и болнични стаи? Защо днес местите едни легла от едно отделение в друго, а утре - обратно?

Не смейте да упреквате лекарите, сестрите, санитарите, шофьорите на линейки! Не смейте да им прехвърляте вината за собствените си недомислия. Не смейте да вините хората, че нямат доверие в медицинското съсловие, докато вие го разединявате и противопоставяте.

Упреците са за вас! Не може нещо, което се опитвате да смачкате и да натикате в ъгъла от десет години, днес да не бъде пометено от КОВИД-19.

И не обвинявайте средностатистическия българин, че е без маска. Той това виждаше месеци наред от министър-председателя! А и като гледа, че днес до пладне заповедта е една, утре - друга, коя да спазва? Не му се сърдете! Заради 90 заболели за два месеца го плашехте с чували от моргите. Заради 100 умрели на ден се грижите за психиката му с отворени до полунощ ресторанти и твърдите, че всичко е под контрол.

Нищо не е под контрол! Създадената от властта бъркотия вече е непреодолима. И нищо няма да е под контрол, докато още има доброволци по болниците. Докато лекари и сестри умират. Докато уморените учители се разболяват. Докато се назначават още и още зам.-министри - не са нужни лекари-чиновници, а лекари в болниците.

Да, дисциплина трябва да има. Не може на всички да им е удобно времето за пазаруване. Не може шопингът или кръчмата да са психотерапия. Умират хора! 

Не трябваше ли преди два месеца, когато се правеха прогнози и сценарии, това общество да бъде запознато с плановете на властта, с отделните стъпки. Имаме право да знаем какъв е този секретен план за болниците, какво става с милионните дарения, как се организират доброволците...

Имаме право на здраве, медицинско обслужване и живот. Или поне на кислород, докато обърканите лекари, сестри и санитари изпълняват поредната необмислена заповед на властта.

Вучич: Завършваме „Турски поток“ до дни

автор:Дума

visibility 130

"Булгаргаз" заплаши със съд "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 227

Предлагат две схеми за помощ на бизнеса

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 227

Налагат нови ограничения в Лос Анджелис

автор:Дума

visibility 154

Доставят ваксина на „Пфайзер“ в САЩ и Европа

автор:Дума

visibility 184

Англия планира ново затваряне за Нова година

автор:Дума

visibility 308

Защо язовирите скараха Танева и Ревизоро

автор:Дума

visibility 490

Министър Дянков № 2

автор:Велиана Христова

visibility 916

/ брой: 227

Проф. Никола Великов на 90

автор:Кирил Момчилов

visibility 465

/ брой: 227

КОВИД-коалиция срещу здравето

автор:Юри Михалков

visibility 548

/ брой: 227

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ