17 Януари 2022понеделник03:04 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Сборник

Неда Антонова написа книга - алгоритъм на една човешка душа

/ брой: 247

автор:Дума

visibility 688

Прозрения за смисъла, за вярата и надеждата, за любовта и избора, за вътрешната хармония на човек, намерил себе си и своето поприще, ще открием в новата книга на Неда Антонова "Пепел от мислеща тръстика", която издателство "Хермес" публикува наскоро. Животът на всеки от нас се побира в десетина изречения. Има дни, дори години, минали, без да ни оставят спомен. Като че друг ги е живял вместо нас. Човек невинаги знае, че е жив. И идва ден, когато - за да се увери! - той си брои белезите: външни - от нанесените му рани, вътрешни - от раните, които той е нанасял. Тази книга е такава: сборник белези от съществуването. Тук са подбрани дори синините, с които идните битки ще ме отличат, споделя авторката.

По думите на редактора Стойо Вартоломеев това е "Блестяща книга. Писана с душата на поет и опита на мъдрец. Прозрения за смисъла, за вярата и надеждата, за любовта и избора, за вътрешната хармония на човек, намерил себе си и своето поприще. Мъдра книга, мъдра и ефирна. Алгоритъм на една човешка душа - Душата на Неда Антонова".

"Пепел от мислеща тръстика" се появява след поредица исторически романи на Неда Антонова. В интервю на издателството писателката споделя: "Интуитивно бих определила тази книга като портрет на писателя, изобразен чрез свързване на точки; или пък сборник белези от съществуването; понякога ми изглежда като шепа камъчета с отпечатъци от сбъднати молитви... Но мисля, че най-буквалното определение би било най-вярно: книга с изречения, които нямат връзка помежду си.

...Блез Паскал е нарекъл човеците тръстики, най-крехкото нещо в природата, но мислещи тръстики. (Според мен - колкото по-мислещи, толкоз по-крехки.) А пепелта е онова, което остава от младите и зелени стръкове, след като изгорят. Купчинка прах, която поне малко ще ги надживее. Нещо като писаното слово. 

Искам да споделя с читателите едно изречение, което по технически причини не намери място в книгата: "Най-важното е душата ти да не се срамува от тебе!"


Неда Антонова е авторка на повече от двайсет романа. На голям читателски интерес се радва трилогията "Възкресените", а също така "Първият след Бога. Любовта и смъртта на Васил Левски", "Баладата. Любовта на Ботев и Венета" и най-новият ѝ роман "Безмълвие. Греховната младост на Паисий Хилендарски". Книги на Неда Антонова са преведени на френски, руски, чешки и полски.


 

 

  

Конгресмен заговори за санкции срещу България

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 10

САЩ: Русия подготвя фалшива операция в Украйна

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 10

Важен референдум в Сърбия

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 10

Христо Проданов: Оптимист съм, че зимният сезон ще е добър

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 10

Истинските битки на БСП

автор:Александър Симов

visibility 43

/ брой: 10

Пътникът Цацаров

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 10

Магията на "Сурва" завладя Пернишко

автор:Юлия Кулинска

visibility 53

/ брой: 10

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ