22 Септември 2019неделя10:56 ч.

Наздраве с Джокондата

/ брой: 75

автор:Альона Нейкова

visibility 676

Всички пари на света не могат да купят онова, което се предоставя даром, вдъхновено от безграничието на човешката глупост. Поредното потвърждение на тази максима е нелепата пиар акция, обещаваща една нощ в Лувъра на най-изкусния словесен жонгльор, успял да се аргументира в 800 думи защо се смята за "най-добрия гост на "Мона Лиза".

На победителя, написал най-убедителното (извинете за израза) есе, е обещан аперитив пред портрета на Джокондата, вечеря пред статуята на Венера Милоска и ексклузивен акустичен концерт в апартаментите на Наполеон III, като на сутринта ще получи и закуска в леглото, опънато в прочутата стъклена пирамида край световноизвестния музей.

Досега влизането в Лувъра (и други подобни галерии) в часове извън официално обявените и достъпните за посетителите бе не само немислимо, но и се смяташе за криминално деяние. Нездравото човешко любопитство какво се случва в залите, събрали част от най-великите шедьоври на изобразителното изкуство, когато от тях излезе и последният ценител или турист, дори вдъхновява за създаването на филма "Нощ в музея". Киноманите помнят в каква вакханалия на безумната фантазия и лошия вкус се превърна тази идея на екрана. Дали и в реалността ще е същото - ще стане ясно след няколко седмици, ако наистина се стигне до превръщането на най-големия национален музей на Франция в бар, където се разменят наздравици, колкото и изискани да са те.

И на децата е ясно, че една от емблемите на Париж, която в продължение на десетилетия оглавява всички възможни списъци като най-посещаваната в света, не се нуждае от толкова абсурдна кампания. Живеем обаче във време, когато на онлайн платформи за краткосрочно наемане на жилища се позволява да използват като евтина реклама дори Лувъра.

Честваме 111 години независима България

автор:Дума

visibility 43

Слънчево в празничния ден

автор:Дума

visibility 44

До 100 000 лева глоба за БНР

автор:Дума

visibility 299

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 686

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 572

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 459

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 447

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ