18 Май 2024събота23:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Най-вкусната седмица е за шести път в София

24 ресторанта, 48 тристепенни менюта и много любов към кулинарните приключения очакват ценители

/ брой: 86

автор:Дума

visibility 1117

Шестото поред издание на "София ресторант уийк" (Sofia Restaurant Week) радва с пролетните си гастрономически предложения до 12 май. 24 специално селектирани ресторанта ще потопят ценители в изобилието от вкусове на столицата. Събитието ще обърне ексклузивно внимание на разнообразието. В проявата са включени както вече познати и високо оценявани в предишни години заведения, така и нови места и лица в кулинарния градски свят: микс от традиционна и модерна кухня, локални и сезонни продукти, екзотичност, гурме, предложения за любители на месото, за вегетарианци и вегани.

Според една от организаторите - Кристин Милнър, с всяка изминала година ресторантите, обслужването и креативността, с която се подготвят менютата, стават все по-добри. Експертката се радва, че в София вече се е изградила общност на ценители на гастрономичните преживявания и фестивалът е допринесъл за това.

Два по-експериментални формата ще учудят посетителите: познатият Talents с главен готвач Виктор Жечев начело на армията му от студенти и Tenebris - първият тъмен ресторант в столицата, в който гостите ще се доверят на сетивата си в пълен мрак. Не на последно място по-нетипичните кулинарни усещания ще имат силно присъствие с японската кухня на Hamachi-ni, индийския "Кохиноор", руския "Арбат" с нова локация и "Раджа Бали", които ще разкажат за Индонезия в чиниите на посетителите си.

Както всеки път, фестивалът е подготвил и прекрасна винена листа с акцент върху италианските вина. Подборът от стилове, вкусове, локации и преживявания е осъществен от експертите на събитието така, че да привлече всички любители на кулинарията независимо от техните предпочитания. Всички ресторанти, както и менютата може да се видят на официалния сайт на Sofia Restaurant Week и на фейсбук страницата. Цената на всяко меню е 30 лв.

Резервациите за Sofia Restaurant Week вече са отворени чрез интернет страницата на фестивала http://restaurantweek.bg/ и приложението за мобилни телефони

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1133

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1108

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1215

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1249

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1082

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1299

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1243

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ