Най-вкусната седмица е за шести път в София
24 ресторанта, 48 тристепенни менюта и много любов към кулинарните приключения очакват ценители
/ брой: 86
Шестото поред издание на "София ресторант уийк" (Sofia Restaurant Week) радва с пролетните си гастрономически предложения до 12 май. 24 специално селектирани ресторанта ще потопят ценители в изобилието от вкусове на столицата. Събитието ще обърне ексклузивно внимание на разнообразието. В проявата са включени както вече познати и високо оценявани в предишни години заведения, така и нови места и лица в кулинарния градски свят: микс от традиционна и модерна кухня, локални и сезонни продукти, екзотичност, гурме, предложения за любители на месото, за вегетарианци и вегани.
Според една от организаторите - Кристин Милнър, с всяка изминала година ресторантите, обслужването и креативността, с която се подготвят менютата, стават все по-добри. Експертката се радва, че в София вече се е изградила общност на ценители на гастрономичните преживявания и фестивалът е допринесъл за това.
Два по-експериментални формата ще учудят посетителите: познатият Talents с главен готвач Виктор Жечев начело на армията му от студенти и Tenebris - първият тъмен ресторант в столицата, в който гостите ще се доверят на сетивата си в пълен мрак. Не на последно място по-нетипичните кулинарни усещания ще имат силно присъствие с японската кухня на Hamachi-ni, индийския "Кохиноор", руския "Арбат" с нова локация и "Раджа Бали", които ще разкажат за Индонезия в чиниите на посетителите си.
Както всеки път, фестивалът е подготвил и прекрасна винена листа с акцент върху италианските вина. Подборът от стилове, вкусове, локации и преживявания е осъществен от експертите на събитието така, че да привлече всички любители на кулинарията независимо от техните предпочитания. Всички ресторанти, както и менютата може да се видят на официалния сайт на Sofia Restaurant Week и на фейсбук страницата. Цената на всяко меню е 30 лв.
Резервациите за Sofia Restaurant Week вече са отворени чрез интернет страницата на фестивала http://restaurantweek.bg/ и приложението за мобилни телефони