05 Май 2024неделя18:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Най-вкусната седмица е за шести път в София

24 ресторанта, 48 тристепенни менюта и много любов към кулинарните приключения очакват ценители

/ брой: 86

автор:Дума

visibility 1099

Шестото поред издание на "София ресторант уийк" (Sofia Restaurant Week) радва с пролетните си гастрономически предложения до 12 май. 24 специално селектирани ресторанта ще потопят ценители в изобилието от вкусове на столицата. Събитието ще обърне ексклузивно внимание на разнообразието. В проявата са включени както вече познати и високо оценявани в предишни години заведения, така и нови места и лица в кулинарния градски свят: микс от традиционна и модерна кухня, локални и сезонни продукти, екзотичност, гурме, предложения за любители на месото, за вегетарианци и вегани.

Според една от организаторите - Кристин Милнър, с всяка изминала година ресторантите, обслужването и креативността, с която се подготвят менютата, стават все по-добри. Експертката се радва, че в София вече се е изградила общност на ценители на гастрономичните преживявания и фестивалът е допринесъл за това.

Два по-експериментални формата ще учудят посетителите: познатият Talents с главен готвач Виктор Жечев начело на армията му от студенти и Tenebris - първият тъмен ресторант в столицата, в който гостите ще се доверят на сетивата си в пълен мрак. Не на последно място по-нетипичните кулинарни усещания ще имат силно присъствие с японската кухня на Hamachi-ni, индийския "Кохиноор", руския "Арбат" с нова локация и "Раджа Бали", които ще разкажат за Индонезия в чиниите на посетителите си.

Както всеки път, фестивалът е подготвил и прекрасна винена листа с акцент върху италианските вина. Подборът от стилове, вкусове, локации и преживявания е осъществен от експертите на събитието така, че да привлече всички любители на кулинарията независимо от техните предпочитания. Всички ресторанти, както и менютата може да се видят на официалния сайт на Sofia Restaurant Week и на фейсбук страницата. Цената на всяко меню е 30 лв.

Резервациите за Sofia Restaurant Week вече са отворени чрез интернет страницата на фестивала http://restaurantweek.bg/ и приложението за мобилни телефони

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1600

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1576

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1427

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1696

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1836

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1520

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1534

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1770

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1544

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1690

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ