05 Април 2020неделя21:10 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Най-ниските заплати са в ресторантьорството

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 1136

Най-нископлатени са работещите в хотелиерството и ресторантьорството, показват данни на Националния статистически институт за наетите лица и средната брутна заплата за четвъртото тримесечие на миналата година. Заетите в тази сфера получават средно 766 лева на месец.

Традиционно икономическите дейности с най-високи заплати са в областите на разпространението на информация и творчески продукти и далекосъобщенията, където надхвърлят 3000 лева. Непосредствено след тези дейности се нареждат заплатите на работещите в  производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива с малко над 2100 лева, както и финансистите и застрахователите. Наетите лица към края на декември 2019 г. намаляват с 23 000 души и достигат 2,29 милиона души. 

През отчетения период средната месечна заплата e 1313 лева. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са образованието - с 14,8%, и финансите - с 9,2 на сто.

Кратки новини

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 65

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 65

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 42

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ