29 Март 2020неделя02:52 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

"Набуко" ще вкара 400 млн. евро в българската икономика

/ брой: 273

автор:Дума

visibility 605

Българската икономика ще спечели около 400 млн. евро преки инвестиции от изграждането на газопровода "Набуко" през територията на страната, ще бъдат открити няколкостотин работни места по време на строежа и косвено още хиляда. Отделно са приходите за бюджета от данъци и такси и печалбата на БЕХ, който е акционер с равен дял от 16,66 на сто, каза вчера Кристиан Долезал, говорител на компанията "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл".
Всички приходи, които "Набуко" осигури на територията на България, ще бъдат прехвърлени като приходи към Министерството на финансите. От полза за България ще бъде и създаването на възможности за правене на бизнес, защото България ще се превърне в ключова страна в мрежата на газопровода, оттук ще минават диверсифицирани доставки за цяла Европа, което ще доведе до възникване на нови икономически интереси и бизнес партньорства за България, заяви Долезал.
Би трябвало строителството на проекта да започне през 2012 г. и да сме абсолютно готови първият газ да потече през 2015 г., отбеляза говорителят на компанията "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл". "Набуко" не е антируски проект, той е европейски проект, който цели отварянето на нов коридор за газопровод в Южна Европа, съобщи по-късно Долезал.


 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ