16 Януари 2022неделя21:59 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Министерството на финансите уточни: Добавката за пенсиите ще е 60 лева

автор:Дума

visibility 110

Министерството на финансите публикува съобщение, в което внася някои корекции след изказването на министър Валери Белчев. Той представи част от заложените социални плащания в проектобюджета за 2022-а, който готви служебният кабинет. Оказва се обаче, че в съобщените суми за пенсионерите има неточности. От думите на Белчев стана ясно, че от 1 януари минималната пенсия ще стане 490 лева. Той съобщи също, че още 6 месеца пенсионерите ще получават добавки от по 120 лева. Идеята е обаче добавката да е от 60 лева, а минималната пенсия да е 430 лева.

Минималната пенсия ще се увеличи от 300 на 370 лв. от 25 декември, потвърждава министерството на финансите. Допълнително за периода от януари до юни 2022 г. е предвидено изплащането на допълнителни суми (добавки) към пенсиите в размер на 60 лв. като мярка за подкрепа на всички пенсионери във връзка с продължаващото разпространението и динамиката на COVID-19, съобщават от ведомството. Така от Нова година минималната пенсия ще стане 430 лв., а сега тези пенсионери получават 420 лв.

Финансовият министър обяви още, че служебното правителство ще внесе проектобюджета в новия парламент на 17 декемри, а преди това ще го съгласува по министерсва, общини и социални партньори.

Според обещанието на Белчев минималната пенсия трябва да стане 430 лв. от 1 януари. Таванът на пенсиите трябва да стане 1560 лв. А всички останали пенсии да се преизчислят и да получат отгоре по 60 лв.

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 544

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 623

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 618

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ