03 Август 2020понеделник21:38 ч.

Маймуни на клона на властта

/ брой: 220

автор:Александър Симов

visibility 2504

Като човек, който не може да понася това правителство, мога само да се радвам, че кабинетът на Бойко Борисов направи катастрофалния гаф да номинира Кристалина Георгиева. Това е началото на края на харизмата, на партията Му, на цялата организирана престъпна група, която е овладяла властта.
Номинацията на втори български кандидат ще бъде разглеждана не като морален акт, както си го представят местните луди, а като върховна интрига срещу всички останали участници. По същество кабинетът действа като съучастник на небългарски кандидатури и в пълна зависимост от чужди интереси. Това е танц с голи ходила върху остър бръснач. Борисов практически е свършен. Собствените му съюзници, тези, които го върнаха на власт, ще се обърнат срещу него, когато стане ясно, че въжето се е затегнало около шията. Те ще са първите, които ще хвърлят съчки в огъня и ще се хилят гръмогласно, когато замирише на препечено месо.
Но това не ме радва. Ни най-малко. Защото ме е срам. Защото петното е не само върху Борисов, а върху цяла България. Защото тази власт със своята гигантска неадекватност превърна България в посмешище и за кокошките. Утре никой няма да си спомня кой е бил премиер, но всички ще помнят, че България се е издънила гръмогласно и е пропиляла всичките си шансове за години напред. Защото поне още век българин няма да има никакви шансове да получи международен пост. И това е заслугата на ГЕРБ/Борисов. Те лишиха държавата от достойнство.
Няма как човек да тържествува, когато види докъде е доведена страната. Дипломацията ни е в плен на чужди интереси, премиерът ни е марионетка, а еврокомисарят ни с престъпна страст участва в чужди схеми, насочени срещу България. Това е спектакълът на продажниците, шоуто на лакеите.
След унищожителното решение представителите на ГЕРБ започнаха да твърдят, че България има само един кандидат и това е Кристалина Георгиева. А само допреди няколко дни Бойко Борисов се биеше в гърдите, че прави всичко възможно Бокова да стане шеф на ООН. Тези наистина ни мислят за маймуни. Или, което е по-вярното, те самите са маймуни на клона на властта и ни се плезят неприлично с лъсналите си срамотни позиции и откровени лъжи.
През 1940 година правителството на България я присъединява към Тристранния пакт. Решение, което години след това продължава да тежи на шията на народа като воденичен камък, защото доведе до презрение към България от страна на света. Трябваше да минат години, за да може това тъмно петно да бъде забравено. Не е имало оттогава насам подобен катастрофичен акт на българско правителство, каквото е решението за Георгиева.
България пред целия свят показа, че е само ратай на чужди господари и е в състояние да работи срещу самата себе си. Когато сам сядаш на масата в помещението на прислугата, никой няма да се сети повече да те покани на бала, при господарите. Маймуните трябва да бъдат държани в клетка, нали така? Дали маймуните в нашата власт ще се опитат и този път да ни представят позора си като победа?
Безумни времена. Подли времена.

Търсят кой е записвал Борисов

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 147

Половината българи не одобряват Гешев

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 147

Пациентски организации искат оставката на Сачева

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 147

Центърът на София остава блокиран

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 147

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 45

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 46

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ