05 Юли 2020неделя16:14 ч.

Мая Александрова: Искам красив парк с много алеи в Люлин

автор:Дума

visibility 2170

Мая Кулишева

Кандидатът за кмет на район Люлин Мая Александрова е родена в София. Средното си образование завършва в 133 то СУ А.С.Пушкин. Бакалавър със специалност Икономика и организация на труда от УНСС. Щастливо омъжена с две деца. Членува в БСП от 2002г. Работила е в ГС на БСП като политически сътрудник.  Член на Изпълнителното бюро на РС на БСП в Люлин. През останалото време е работила  в частния сектор - управител на малко кафене в София.

- Госпожо Александрова за първи път се кандидатирате за кмет и нека започнем разговора с това колко голям е районът и каква е структурата на районната администрация? На колко хора ще разчитате да ви помагат – знае се, че там работят експерти в различни области и са наясно с проблемите на гражданите?

- Люлин е най-големият квартал на София и смея да твърдя, че е петият по големина град в България. Ние, люлинчани, му казваме „град Люлин“. Тук живеят около 230 хиляди души, затова и районната администрация би трябвало да е много по-голяма от другите софийски райони. Ако бъда избрана ще направя екип от експерти на високо-професионално ниво по всички направления. Искам с тяхна помощ да съумеем да решим проблемите на района – а те не са малко.

- Бихте ли споделили част от важните неща, които искате да свършите и са залегнали в платформата ви?

- Няма да говоря за инфраструктурата, това е най-наболелият проблем и то не само за „Люлин“. Ще споделя една моя лична мечта, която е и мечта на много от моите съкварталци. Както вече казах – ние сме един голям град в града, а Люлин няма и един парк. Имаме терен в сърцето на Люлин точно срещу Кооперативния пазар. Това е една пустееща поляна. Аз си обещавам, като своя лична кауза, ще направя тази поляна красив парк с фонтан по средата с красиви алеи и много пейки.

- Друг приоритет?

- Другото, което трябва да се направи е свързано с наболял и животозастрашаващ проблем. Всички столичани знаят от медиите за инцидента през юни месец, когато загина от мълния един люлинчанин. За мен е стратегическа задача всички панелни блокове да ги оборудваме с гръмоотводи.  Панелите са от седемдесетте години. Всички сме си поправяли покривите по няколко пъти – нямаме нито един гръмоотвод.

- Има ли как да се спре презастрояването?

- Невъзможно е да го спрем, това е строителната мафия. Но можем поне да го ограничим. Ще се боря, ако бъда избрана, да няма презастрояване в зелените площи, в градинките и в местата за отдих. Нашият квартал не е все още така опасно презастроен и можем да го разширяваме периферийно. Не да вклиняваме нови блокове и да застрояваме зелените си площи, които много добре са били проектирани още по времето на социализма.

- Досега проведохте ли срещи със свои съкварталци, какво ви споделиха, имат ли свои предложения за развитието на района?

- Прозрачността и обществените обсъждания са залегнали във фундамента на платформата ми. Постоянни, ежеседмични срещи ще правя с хората от различните микро-райони. Така най-точно могат да се дефинират проблемите, да намерят адекватни решения и да бъдат прозрачни действията както на кмета така и на районната администрация.

- Ще ви върна към парка, дали бихте иницирали референдум в Люлин, осъществим ли е?

- Мисля че вече на всички ни омръзна нищо да не се случва. Затова смятам, че хората са съгласни да излязат на референдум да си поискат своето, онова което е важно и необходимо за всички ни, а не само за група хора, които сега управляват.

Гърция няма да приеме строгите условия на ЕС

автор:Дума

visibility 138

18 загинали при наводненията в Япония

автор:Дума

visibility 142

Избори за парламент в Хърватия

автор:Дума

visibility 123

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 659

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 785

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1368

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ