26 Септември 2020събота05:11 ч.

Луда история

/ брой: 148

автор:Ина Михайлова

visibility 598

Окончателно и безвъзвратно стана ясно, че мафията, която си има държава, си има и прокуратура. Как иначе да разтълкуваме последните действия на държавното обвинение, с които то ще търси онези, които "произвеждат, използват или държат специално техническо средство". Да, ще търси онези, които са записали гласа на "уж Борисов" и са заснели спалнята с пистолета и пачките на премиера. Това е резултатът от обявената проверка на скандалните записи.

Тази прокуратура няма да гони министър-председателя, в чието нощно шкафче има пачки с евро. Няма да гони "уж Борисов", който дискутира с неизвестен събеседник предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости и проверката на Комисията за финансов надзор срещу застрахователния холдинг "Еврохолд". Тази прокуратура няма да търси отговорност на "уж Борисов", който се заканва да "изгори" български евродепутат.

Съдържанието не интересува прокуратурата. Тя иска да установи кой е дръзнал да подслушва, записва и снима министър-председателя. Извършените проверки от независими лаборатории, доказаната достоверност на запис, признанията на самия Борисов и на Томислав Дончев нямат абсолютно никакво значение.

Нещо повече. Дончев доби кураж и премина в настъпателна фаза: "Аз лично се съмнявам, че ако съдържанието на такъв запис е инкриминиращо, прокуратурата би пропуснала да разгледа случая." Казано на достъпен език - изреченото в записа не е престъпление, ерго прокуратурата няма да го разследва. И как бе установено това? По дедукция? Някой каза на Дончев ли? Шефът ли така е поръчал на прокуратурата си?

Има запис, има записван на него, но органите търсят и заплашват записващия. Същите тези органи признават ли, че записите са истински? И признават ли, че е нормално, морално и законно премиер да "изгаря" хора, да търгува с влияние и да има в спалнята си пачки, за чийто произход не дължи обяснение? Съмняваме се, че тази прокуратура, вместо да разкрива, се опитва да прикрива.

Луда история! Клошар в този случай няма да им свърши работа. Да търсят камериерка, момиче на повикване или... някой, за когото обосновано да предположат, че е виновен за записите.

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ