08 Юли 2025вторник04:00 ч.

Кулинарното дуо готви заедно десет години

Лора и Стоян се завръщат с "Бон апети"

/ брой: 84

автор:Дума

visibility 2298

Талантливият екранен тандем Лора и Стоян, който готви рамо до рамо вече десет години, се завръща с пълна сила и с голяма доза вдъхновение за всички, които обичат да създават и споделят вкусна храна. Новият пети сезон на "Бон апети" ще се излъчва всеки ден от 3 май, от 11,30 ч.

Любимото кулинарно дуо ще продължи да забавлява зрителите на 24Kitchen със своите изпитани рецепти и фин хумор. Вдъхновени от готварските традиции на Балканите, Средиземноморието и Близкия изток, Лора и Стоян ще отведат ценителите на интересно и вълнуващо приключение. Двамата готвачи очароват със страстта си към готвенето и провокират хората да влязат в кухнята и да готвят с тях.

Всеки от новите 25 епизода ще поднесе бърза рецепта за тези, които не разполагат с много време да приготвят храна за себе си или за близките. Ще има и ястия, създадени с леснодостъпни продукти, които се намират във всяко домакинство.

И тъй като в живота делниците винаги са последвани от празници, Лора и Стоян предлагат рецепта, достойна за специален повод.

Лозови сарми с агнешка кайма

6 порции, 1 час и 30 минути

 

Необходими продукти:

2 буркана лозови листа

800 г смляно агнешко месо от бут

200 г бисерен ориз

2 връзки пресен лук

1 връзка пресен чесън

1 връзка джоджен

1 връзка магданоз

2 домата

100 мл бяло вино

100 мл зехтин 

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

сол на вкус

за поднасяне:

400 г кисело мляко за поднасяне

1 скилидка чесън

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и джоджена и ги сипете в голяма купа. 

2. Прибавете смляното месо и измития ориз. 

3. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и половината от зехтина. Разбъркайте.

4. С лозовите листа и плънката завийте стегнати сармички. Подредете ги в съд, на дъното на който сте сложили лозови листа.

5. Отгоре поставете доматите, нарязани на шайби. Налейте виното и останалия зехтин. Гответе на слаб огън около час. 

6. Стрийте чесъна на паста с малко сол и с него овкусете млякото. Ако е нужно, добавете още сол. Сервирайте сармичките с млечния сос.

Още информация

Пускат нови 17 км от магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 778

/ брой: 122

България е увеличила с 2500% износа на ток

автор:Дума

visibility 1016

/ брой: 122

Едва 4% от българите предпочитат да пътуват с влак

автор:Дума

visibility 1164

/ брой: 122

Евтиният самолетен билет е примамка

автор:Дума

visibility 963

/ брой: 122

ЕС започва спешно складиране на минерали

автор:Дума

visibility 904

/ брой: 122

Гръцки митничари арестувани за рекет

автор:Дума

visibility 989

/ брой: 122

Без телефони в час учениците са "в час"

автор:Дума

visibility 1081

/ брой: 122

Накратко

автор:Дума

visibility 1012

/ брой: 122

Одисеята БДЖ

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1042

/ брой: 122

Войната като доминираща тенденция

visibility 986

/ брой: 122

Накъде след еврозоната?

автор:Димитър Събев

visibility 973

/ брой: 122

БСП се върна към своите корени

автор:Александър Симов

visibility 1023

/ брой: 122

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ