19 Ноември 2025сряда10:52 ч.

Кулинарното дуо готви заедно десет години

Лора и Стоян се завръщат с "Бон апети"

/ брой: 84

автор:Дума

visibility 2853

Талантливият екранен тандем Лора и Стоян, който готви рамо до рамо вече десет години, се завръща с пълна сила и с голяма доза вдъхновение за всички, които обичат да създават и споделят вкусна храна. Новият пети сезон на "Бон апети" ще се излъчва всеки ден от 3 май, от 11,30 ч.

Любимото кулинарно дуо ще продължи да забавлява зрителите на 24Kitchen със своите изпитани рецепти и фин хумор. Вдъхновени от готварските традиции на Балканите, Средиземноморието и Близкия изток, Лора и Стоян ще отведат ценителите на интересно и вълнуващо приключение. Двамата готвачи очароват със страстта си към готвенето и провокират хората да влязат в кухнята и да готвят с тях.

Всеки от новите 25 епизода ще поднесе бърза рецепта за тези, които не разполагат с много време да приготвят храна за себе си или за близките. Ще има и ястия, създадени с леснодостъпни продукти, които се намират във всяко домакинство.

И тъй като в живота делниците винаги са последвани от празници, Лора и Стоян предлагат рецепта, достойна за специален повод.

Лозови сарми с агнешка кайма

6 порции, 1 час и 30 минути

 

Необходими продукти:

2 буркана лозови листа

800 г смляно агнешко месо от бут

200 г бисерен ориз

2 връзки пресен лук

1 връзка пресен чесън

1 връзка джоджен

1 връзка магданоз

2 домата

100 мл бяло вино

100 мл зехтин 

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

сол на вкус

за поднасяне:

400 г кисело мляко за поднасяне

1 скилидка чесън

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и джоджена и ги сипете в голяма купа. 

2. Прибавете смляното месо и измития ориз. 

3. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и половината от зехтина. Разбъркайте.

4. С лозовите листа и плънката завийте стегнати сармички. Подредете ги в съд, на дъното на който сте сложили лозови листа.

5. Отгоре поставете доматите, нарязани на шайби. Налейте виното и останалия зехтин. Гответе на слаб огън около час. 

6. Стрийте чесъна на паста с малко сол и с него овкусете млякото. Ако е нужно, добавете още сол. Сервирайте сармичките с млечния сос.

Още информация

Ядем по-малко хляб, сирене и зеленчуци

автор:Дума

visibility 3322

/ брой: 216

ЕК прогнозира по-бавен растеж на българската икономика

автор:Дума

visibility 3493

/ брой: 216

Румен Спецов официално поема дружествата на "Лукойл"

автор:Дума

visibility 3352

/ брой: 216

Обменяме левове в евро в пощата срещу лична карта

автор:Дума

visibility 3373

/ брой: 216

Оспорван балотаж за президент на Чили

автор:Дума

visibility 2724

/ брой: 216

Тръмп не изключва разговор с Мадуро

автор:Дума

visibility 3032

/ брой: 216

Пекин и Вашингтон със сделка до дни

автор:Дума

visibility 3242

/ брой: 216

Осъдиха на смърт Шейх Хасина

автор:Дума

visibility 3137

/ брой: 216

Телевизионната врачка

автор:Александър Симов

visibility 3099

/ брой: 216

За по-високи доходи

visibility 2887

/ брой: 216

Ако Румен Спецов не става за особен управител, тогава кой?

visibility 3406

/ брой: 216

Кога банката няма да ви върне парите от източена сметка

автор:Дума

visibility 3205

/ брой: 216

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ