05 Юли 2020неделя16:23 ч.

СНИМКA ЕМИЛИЯ КОСТАДИНОВА

Левицата призова за социално ориентиран държавен бюджет

/ брой: 225

автор:Юлия Кулинска

visibility 1180

"Алтернативният бюджет на БСП е заявка за бъдещо управление. Ние сме последователни, категорични, аргументирани. Бюджетът ни е социално ориентиран, гарантира икономическо развитие и е финансово обезпечен." Това заяви Корнелия Нинова при представянето на предложенията на левицата в НС. "Тази година управляващите представиха своя бюджет като повече от същото. Нашият е на развитието - в него предлагаме промени в отделните сектори, които ще подобрят благосъстоянието на българите", обясни тя. БСП предлага данъчна промяна и въвежда семейното подоходно облагане, преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителния доход от 2016 г., намаляване ДДС на лекарствата, безплатни лекарства за деца до 14 години, за един учебник по един предмет, който да бъде безплатен до XII клас.

"Страните в ЕС залагат по-високи темпове на растеж, а нашето правителство се движи в обратната посока. Алтернативният ни бюджет гарантира растеж през бюджетни инструменти", коментира депутатът от "БСП за България" Румен Гечев. Той допълни, че предложенията на управляващите не решават въпроса със социалната поляризация и демографската криза. По думите му с алтернативния бюджет БСП предлага решение на проблема със социалната поляризация не само чрез прогресивното подоходно облагане, но и с повишаване на инвестициите. ГЕРБ предлагат да се движим надясно към слабо развити африкански и азиатски страни, а ние - наляво, към Франция, Италия, Германия, бившите социалистически страни, които сега ни изпреварват, обясни Гечев. 

Експертът Пламен Милев обърна внимание, че алтернативният бюджет на БСП съдържа цялостна и завършена политика за семейството, децата, младите родители. Планът възлиза на 890 млн. лева.

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 660

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 788

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1372

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ