25 Май 2020понеделник14:39 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 210

автор:Дума

visibility 633

"ЛИТЕРАТУРНИ ИЗКУШЕНИЯ" от Венцеслав Константинов издава "Колибри". В сборника, съставен от самия автор, който ни напусна неотдавна, са включени най-добрите текстове от петте му есеистични книги. Синтез на впечатляваща културна информация, есетата съчетават опита му като проникновен преводач интерпретатор, задълбочен литературен изследовател и талантлив писател. С изискан стил авторът споделя размишленията си върху значими европейски писатели, художествени тенденции и литературни теми, навлиза в световете на немската, австрийската и швейцарската литература, осмисля някои от големите литературни митове  (Доктор Фауст, Дон Жуан, Вилхелм Тел).

"ЗАКОНЪТ НА МЪРФИ" от Артър Блох издава "Хеликон". Нали знаете къде ще откриете нещо, което търсите? Естествено, на последното място, където проверите. Както гласи Законът на Мийдър: "Каквото и да ви се случи, преди това то се е случило на всичките ви познати." Позитивизмът е нещо чудесно, но само докато всичко върви добре. Тази книга е сбор от закони, теореми, максими и следствия за всичко в живота, което може да се обърка - от лични отношения до технологии, от икономика до пътешествия, от медицина до готварство. Лошият късмет ни дебне само да се отпуснем и веднага ни напада в гръб, точно както принтерът се задръства с хартия, щом не го гледаме. Това обаче не бива да е причина за песимизъм.

"БЯГСТВО ОТ БИБЛИОТЕКАТА НА ГОСПОДИН ЛИМОНЧЕЛО" от Крис Грабенстайн издава "Сиела" в превод на Борислав Стефанов. Най-известният създател на настолни игри в света - господин Луиджи Лимончело, е нает да проектира новата градска библиотека. Грандиозното откриване ще бъде отпразнувано подобаващо. Специални пропуски ще бъдат разпратени само до няколко деца с покана първи да изпробват невероятните съоръжения на Лимончело. Пакостникът Кайл Кийли знае, че просто трябва да бъде един от тези късметлии. Само че докато да влезеш в библиотеката може да е трудно, да излезеш си е направо невъзможно. Героите, подпомагани от читателите на книгата, трябва да решат литературните предизвикателства и задачи заедно, за да успеят да избягат. 

"НОВАТА ФУТБОЛНА ТРЕНЬОРКА" от Доминик Демерс издава "Прозорец" в превод на Анета Пантелеева. Предстои финалният мач за сезона и учениците от Блек Дък Брук трябва на всяка цена да победят съперниците си от Блубери Бей. А госпожица Шарлот - новият треньор по футбол, има доста странни методи за подготовка на отбора. Например как децата да се научат да губят. Но също и да се забавляват. И това наистина дава резултати, колкото и да звучи невероятно. Но дали надеждите за победа няма да се изпарят, когато звездата на отбора решава да се присъедини към противниците... Третата книга от поредицата за шантавата стара дама е вдъхновяваща история за вярата в собствените сили и за удоволствието от играта.

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 497

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 924

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ