25 Май 2020понеделник15:51 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 205

автор:Дума

visibility 489

"КРАТКО ВЪВЕДЕНИЕ В ЛЮБОВТА" от проф. Роналд де Суза издава "Колибри" в превод на Паулина Мичева. Когато искаме да узнаем какво е чувството да си влюбен, се обръщаме към поетите. Когато искаме да разберем колко нелепа е всъщност представата ни за любовта, се обръщаме към философите. Авторът застава на този кръстопът и ни повежда из лабиринта на най-естественото и най-загадъчното чувство. Защо обичаме, как избираме кого да обичаме, егоистични или алтруистични са желанията на любовта, защо най-прекрасното чувство на света ни кара да вършим ужасни неща... Отговорите ще ни помогнат да открием своята любовна история и да разберем как да разгадаем любовните сценарии на другите.

"КАТЕРИНА" от Джеймс Фрей издава "Прозорец". Новият роман на един от най-скандалните съвременни американски писатели е помитаща всички условности любовна история, която започва в Париж през 1992 г. и приключва в Лос Анджелис и Цюрих през 2018 г. В центъра й са все още неиздаван писател, вдъхновен от "Тропика на Рака" на Хенри Милър, и млада моделка на ръба на славата - и двамата безразсъдни, импулсивни, пристрастени и влюбени. 25 години по-късно писателят е богат, известен и отегчен от живота, но анонимно съобщение във фейсбук го връща при любовта, която е изоставил. В тази автобиографична книга художествената измислица трудно може да се разграничи от реалността.

"ТЪРСИ СЕ: ИСТИНАТА ЗА РАКА" от Давид Хаят издава "Изток-Запад". Авторът, университетски професор и завеждащ едно от най-модерните онкологични отделения в Париж, вярва, че откриването на истинските причини за болестта е единствената надежда за ефективното й лечение и профилактика. Затова той решава да сподели личното си виждане за важния, но необясним за медицината въпрос - защо възниква ракът. В книгата си проследява генезиса на заболяването, като го илюстрира с множество примери от практиката си. Разбираме не само причините за болестта, а и как можем да я избегнем. Оказва се, че спасението е пред очите ни.

"ПРИЗРАЦИ ОТ МИНАЛОТО" от Даниел Стийл издава "Бард" в превод на Ивайла Божанова. Детството на Зоуи Морган е белязано от трагично заболяване на сестричката й. Това оставя у нея незаличим спомен. След години Зоуи започва работа в приют за малтретирани деца и грижата за тях се превръща в смисъл на живота й. Там среща Остин Робъртс, в когото се влюбва. Остин и Зоуи се радват на щастлив семеен живот, увенчан с дългоочакваното им дете Джейми. Но съвсем скоро старите травми започват да диктуват поведението й. Тя е въвлечена в лабиринт от ужасяващи събития. Призраците от миналото я преследват неумолимо и всекидневието й се превръща в надпревара с времето...

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 508

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 940

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ