16 Януари 2022неделя12:48 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Книги

Лавица

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 647

"МОЯТ ТАНЦ С ПЧЕЛИТЕ" от Хелън Джукс издава "Прозорец" в превод на Стоянка Сербезова-Леви. Наближавайки 30-те, Хелън Джукс се чувства самотна и стресирана, уловена в безкомпромисната вихрушка от градска забързаност, офисни политики и временни адреси. Докато полага усилия да свикне с новата си работа и дом в Оксфорд, тя осъзнава, че й е нужна промяна, ако иска да придаде смисъл на живота си, да му вдъхне уют, грижа и любов. Тогава приятели й подаряват колония медоносни пчели и Хелън се впуска в първата си година на пчеларство. Книгата е изпълнена с красиви размисли за отговорността и грижата, за уязвимостта и доверието, за създаването на връзки и покоряването на нови хоризонти.

"БЕЗ КОМПРОМИС?" от Крис Вос издава "Изток-Запад". Бившият федерален агент Крис Вос предлага изпитан подход за преговаряне в ситуации с висок залог. Той споделя опита си на преговарящ с престъпници, крадци и терористи. Достигайки най-високия връх в кариерното си развитие, Вос става главен преговарящ на ФБР при международни отвличания. Залозите в подобни случаи са наистина високи - от успеха на преговорите зависят човешки животи. Ето защо в тях няма място за грешки. Практическото ръководство предлага девет ефективни принципа - разузнавателни тактики и стратегии, които ще ни помогнат да бъдем по-убедителни както в професионален, така и в личен план.

"ВЕРОНИКА РЕШАВА ДА УМРЕ" от Паулу Коелю, издава "Обсидиан" в превод на Даниела Петрова. На пръв поглед Вероника притежава всичко: красива е, има добра работа и всеотдайни родители, среща се с интересни мъже, но не е щастлива. Усеща празнота в живота си и решава да сложи край на безцелното си съществуване. Когато поглъща свръхдоза приспивателни, Вероника е сигурна, че ще умре. Но след седмица в кома тя се събужда в психиатрична клиника. А когато й поставят диагноза, според която й остават само няколко дни живот, постепенно осъзнава, че всички сме дошли на този свят поради определена причина, която сами трябва да открием.

"ПРОСТО СПАС 2. БЕЗ ФИЛТЪР" от Стен Дамянов издава "Сиела". Белият заек мрази лъжите. Но всички около него обичат да го лъжат и това го вбесява неистово. Само че сега опасен вирус наближава града. Вирус, който принуждава хората да казват истината. Какво може да е по-ужасяващо... Точно по това време предприемчивият домоуправител Пешо е стоварил до жилищните блокове огромна купчина боклук. Готов на всичко, за да успокои вбесените си съседи, той привлича на своя страна доверчивия кум на Спас - Страхил. Работата е почти уредена, когато тяхната част от града се оказва заразена и надлежно изолирана с висока стена. A жертвите на вируса взимат мерки, за да опазят тайните си.

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 473

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 558

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ