17 Януари 2022понеделник03:06 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Книги

Лавица

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 1163

"МАЛКА КНИГА ЗА ИКИГАЙ" от Кен Моги издава "Сиела" в превод от английски на Анелия Янева. В японския език икигай се използва в различен контекст и може да се отнася както за дребни всекидневни неща, така и за големи цели и постижения. Икигай е достъпен за всеки. Авторът ни води на вдъхновяваща разходка из миналото и настоящето на Япония, сред жителите на Страната на изгряващото слънце, техните традиции, радости и скърби - всичко, което формира техния уникален светоглед. Книгата е под научната редакция на водещия български японист Братислав Иванов - първия преподавател по класически японски език в Софийския университет и носител на Ордена на Изгряващото слънце.

СКАНДИНАВСКИ ПРИКАЗКИ издава "Изток-Запад" в превод и подбор на Венера Атанасова, с цветни илюстрации от Борис Стоилов. Книгата отваря врати към удивителния приказен свят на скандинавските народи, населен с крале, принцове и принцеси, смели ловци, бедни дървари, съобразителни селяни, изкусни предачки, великани, добри и зли тролове, змейове, джуджета, гноми, елфи, морски същества, вещици и магьосници. Сред гъстите северни гори може да срещнем и горския цар Тапио, а дори и Дядо Коледа и да открием какви подаръци радват неговите деца. Разхождайки се в този тайнствен и невероятно красив свят, ще се върнем очаровани и помъдрели.

"КАК ДА ОБЩУВАМЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО" от Лейл Лоундз издава "Хермес". Уважаваната специалистка по комуникативни умения и бестселърова авторка представя 72 изпитани техники как да общуваме в работна среда, за да избегнем неразбирателствата и да постигнем целите си по-лесно. От наръчника ще научим изпитани съвети, например: как да вдъхваме респект в директно и онлайн общуване; как да разчитаме невербалните сигнали на околните; как да изразяваме несъгласие, без да си създаваме врагове; как да постъпим, когато сме (не)справедливо обвинени; как да презентираме идеите си убедително и как да обезоръжим критиците.

"ЦУНАМИ: ОБРАТНО БРОЕНЕ" от Бойд Морисън издава "Бард". В отдалечен край на Тихия океан пътнически самолет се взривява и потъва във водите. Оцелели няма. На 20 000 км от мястото в Кай Танаха, Хавай, директорът на Предупредителния център за цунами регистрира незначителна сеизмична активност, но не я свързва с изчезналия самолет. Когато обаче губи всякаква връзка с близкия остров Кристмас, Кай пръв осъзнава, че Хавай е изправен пред невиждана катастрофа и в следващия час огромни вълни ще заличат Хонолулу. Той разполага с 60 минути, за да спаси живота на 1 милион души, между които съпругата и дъщеря му.

Конгресмен заговори за санкции срещу България

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 10

САЩ: Русия подготвя фалшива операция в Украйна

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 10

Важен референдум в Сърбия

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 10

Христо Проданов: Оптимист съм, че зимният сезон ще е добър

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 10

Истинските битки на БСП

автор:Александър Симов

visibility 44

/ брой: 10

Пътникът Цацаров

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 10

Магията на "Сурва" завладя Пернишко

автор:Юлия Кулинска

visibility 55

/ брой: 10

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ