24 Август 2019събота21:38 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 530

"НА ИЗТОК ОТ СЛЪНЦЕТО, НА ЗАПАД ОТ ЛУНАТА. Приказки от цял свят" - съставителство и превод Огняна Иванова, издава "Изток-Запад". Близо двеста лирични, смешни, мъдри и страшни приказки от цял свят: пътешествие до щастливата страна, където доброто винаги побеждава злото. Освен непознати истории от познати места ще прочетем за първи път и приказки от Австралия, Нова Зеландия и Океания, Албания, Черна гора, Тибет, Афганистан, Лаос, Виетнам, Монголия и др. Така ще разберем кой как си е представял сътворението на света, ще научим магически заклинания, ще срещнем летящи жени и вълшебни дървета, хитри селяни, храбри рицари, говорещи животни и птици.

"МИШ И МАШ" от Анита Тарасевич издава "Хермес". Страх ли те е от мишки, мило дете? Мога да ти кажа вълшебната дума, която ще ги прогони надалеч. Но преди това ще ти разкажа една весела история в рими, за която художничката Надежда Кацарова е нарисувала чудесни илюстрации - история за два съвсем нестрашни мишока Миш и Маш, които някога живееха на моя етаж, пише авторката. Затова знам отлично какви пакости вършеха и как с белите си дразнеха всички... Бяха толкова самонадеяни, че дори и един котарак не успя да ги стресне. Е, вярно, че котаракът беше доста стар и уморен. Но нека не издавам всичко... А да разгърнем заедно книжката за Миш и Маш и да почетем.

"ДА ОТКРИЕМ ГОБИ" от Дион Ленард издава "Вакон" в превод на Александър Маринов. Удивителна е срещата на Дион Ленард, опитен ултрамаратонец, с бездомно кученце по време на 250-километровото състезание през пустинята Гоби в Китай. Макар и дребничко, симпатичното животинче Гоби тича редом до Дион през огромни пясъчни дюни, планините Тиен Шан, по черните пясъци на пустинята близо 130 км. Голямата му решителност и сърцатост трогват Дион. Той я пуска да спи в палатката му, дава й храна и вода от ограничените си запаси и дори я носи на ръце. Докато преди е участвал в състезания, воден от стремежа за победа и признание, сега целта му става да съхрани приятелството си с Гоби и след пресичането на финиша.

"180 СЕКУНДИ" от Джесика Парк издава "ICU" в превод на Елка Виденова. За своите 16 години Алисън е изгубила броя на приемните семейства, в които е получавала измамното обещание за дом. Всеки опит да се довери и да повярва в правото си на щастие е завършвал с поредното разочарование. За да спаси нараненото си сърце и да оцелее в свят, в който никой не се нуждае от нея, тя се научава да се придържа към правилото "Не се привързвай към нищо и никого". Алисън е въвлечена в социален експеримент: задачата е да гледа в очите напълно непознат човек в продължение на 180 секунди. Тази среща поставя началото на емоционално и пречистващо пътуване към себе си. Пред Алисън се открива вселена от възможности.

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 156

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 148

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 559

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 339

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 375

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ