09 Април 2020четвъртък05:13 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Лавица

/ брой: 97

автор:Дума

visibility 692

"ПЛАЖЪТ НА МЕЧТИТЕ" от Серхио Бамбарен издава "Световна библиотека" в превод на Мария Неделева. Джон Уилямс е постигнал всичките си цели: милиони в банката, успешен бизнес, красива къща с изглед към океана, уважението и възхищението на хората. Но малко преди да навърши 40, осъзнава, че нищо от това, за което е работил, не запълва живота му. Загубил е усмивката си, своето щастие. Така е до деня, когато попада на плажа на мечтите си - мястото, където открива, че щастието живее в сърцето му и никъде другаде. Защото щастието не е производно на материалните придобивки, нито е правопропорционално на високия ранг в обществото, а богатите и успешните не са непременно щастливи.

"ИЗТОЧНИКЪТ" от Тара Суорт издава "Изток-Запад" в превод на Евелина Андонова. Авторката - невроучен, психиатър и мотиватор, съчетава наука и духовност, за да пробуди силата на нашия мозък. Тя описва как да изключваме мисленето на "автопилот", да материализираме нещата, които искаме, като насочваме енергията си към нашите най-съкровени желания, да използваме силата на визуализацията, за да научим мозъка си да не пропуска подходящите възможности, да се впуснем решително в живота, като разсейваме страховете и негативното мислене. Д-р Суорт се позовава на най-съвременната когнитивна наука и на собствения си професионален и личен опит.

"АЗБУКА НА ИМЕНАТА В БЪЛГАРИЯ" - съст. Галина Иванова, издава "Милениум". Още преди детето да се появи на бял свят, родителите му се изправят пред първата си голяма отговорност към него - да изберат най-подходящото име за своя наследник. Какво да бъде: българско или чуждестранно, старинно или модерно, традиционно или необикновено, дълго или кратко, популярно или рядко срещано? Това е решение, което трябва да бъде добре обмислено, към което трябва да се подходи сериозно и с внимание. Томчето предлага информация за произхода, значението и характеристиката на около 600 лични имена и други интересни и полезни подробности, свързани с имената.

"АЛХАМБРА" от Уошингтън Ървинг издава "Soul Elements" в превод на Мария Райчева. Уникалният дворец Алхамбра е перлата на испанския град Гранада. Арабският емир Зави бен Зири основал независимото кралство Гранада праз XI век. То съществувало 500 години и процъфтявало в науката, търговията и културата. Неговият залез започнал, когато през 1492 г. католическите владетели Фердинанд и Изабела сложили край на мюсюлманското господство в Испания. През 1236 г. Гранада станала столица на мюсюлманската част на Испания и няколко владетели участвали в построяването на дворцов комплекс, който нямал равен на себе си в цяла Европа - Алхамбра.

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ