02 Юни 2024неделя10:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинар

/ брой: 46

автор:Дума

visibility 390

Салата от круши със синьо сирене

Необходими продукти за 2 порции:

2 круши

5-6 листа от маруля

орехи – 100 г

50 г синьо сирене

течна сметана

индийско орехче

смлян черен пипер

олио

сол

Начин на приготвяне: 

Крушите се запичат във фурната – нарежете ги на четвъртини и ги изпечете от двете им страни. Подредете по 3 листа от маруля в две чинии. Върху тях сложете круши и обилно поръсете с орехи. Най-отгоре натрошете синьо сирене. Тъй като то има доста силен аромат, не прекалявайте с количеството.

Пригответе дресинг от останалите продукти, като черният пипер и индийското орехче да бъдат само за лек аромат – по една щипка. Полейте салатата. Тя подхожда идеално на добре изстудено бяло вино.

Песто с джоджен

Необходими продукти:

    1 връзка джоджен

    сок от половин лимон

    75 мл олио

    1 ч.л. захар

    щипка сол








Начин на приготвяне:

Всички продукти се нарязват в блендер. Пестото се залива с олио и се съхранява в хладилник.Това е прекрасно допълнение към месни и/или рибни ястия, зеленчуци и др.

За да се съхрани дълго време пестото, трябва олиото да го покрива (това ще попречи да изсъхне горният слой).  

Кекс с ананас

Необходими продукти:

2 чаши брашно с набухвател

1 бакпулвер

1 чаша захар

500 г компот от ананас

Начин на приготвяне:

Нарежете колелцата ананас на ситно. Смесете отделно брашното, захарта, ананаса и сока от консервата/буркана от компота. Разбъркайте с миксер.

Намазнете и набрашнете кръгла форма за печене. Излейте в нея тестото за кекса. За по-сигурно можете да я застелите с хартия за печене. Печете до златисто или за около 45 минути на температура 180-190 градуса.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 784

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 781

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 818

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 771

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 975

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 742

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 769

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 791

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 770

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ