09 Април 2020четвъртък11:41 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Кой кого баламосва?

/ брой: 229

автор:Валентин Георгиев

visibility 945

България е с най-нисък дял в ЕС по дял на фирмите, които правят инвестиции, става ясно от нов доклад на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). У нас едва две трети от всичките имат възможността да си позволят този "лукс", докато за Европа средният процент е 85, а в Словения и Финландия - 95. Защо ви занимаваме с тази статистика ли? Ами защото си имаме един премиер, който под път и над път не спира да се хвали какъв рог на изобилието се изсипва в държавата ни. Преди два месеца при едно посещение в Божурище дори си позволи да изрече: "Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата". Изхвърлянето му, меко казано, бе свързано с обещанието да се строи път към индустриалната зона там, защото "асфалтът не се яде, но създава милиарди инвестиции и хиляди работни места".

В паралелната си реалност Борисов не спира да открива завод след завод, но положението в държавата не е никак розово. В огромната си част родните предприемачи не притежават почти никакви сериозни бизнеси, а с политиката си на притискане и рекет държавата ги принуждава да влагат парите си (ако спечелят нещо) в скъпи коли, апартаменти и офиси, които им изглеждат по-сигурни, вместо в производства, камо ли в нови технологии. Което пък е добре дошло за чуждите вериги, монополите или онези чужди компании, които много лесно източват България, като изнасят печалбите си навън. Ако за Борисов това са страхотни инвестиции, то за българските фирми означава парализа от капиталов глад и липса на кадри. Това, от което имаме нужда, са високотехнологични производства и развито селско стопанство с български собственици, но и двете липсват. И няма как българската икономика да не е много слаба и анемична, просто защото е невъзможно да създаваш просперитет чрез прехвърляне на папки или файлове от едно бюро на друго или от един компютър на друг... Затова и си оставаме най-бедните в ЕС, абонирани за дъното.  

 

 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 600

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 185

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ