Кулинар
Комитски сач
/ брой: 2
Необходими продукти:
300 грама свинско месо
100 грама телешко месо
300 грама пилешко месо
100 грама пушена сланина
150 грама наденица
1 голяма глава кромид
2 чушки
200 грама гъби
1 малка тиквичка
1 малък патлджан
1 - 2 домата
на вкус сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете сача на котлона. През това време нарежете месото на малки парченца. Първо върху горещата плоча поставете свинското месо. Оставете да се запече за около 10 минути. След това прибавете телешкото. Добавете наденицата и лука. След като се запекат, поставете пилешкото и сланината. Накрая добавете наденицата.
Оставете месото да се пече. Към него добавете тиквичката, чушките и патладжана. След това поставете гъбите, а накрая доматите. Оставете зеленчуците да омекнат и овкусете с подправките. Свалете сача от котлона и поднесете.