15 Май 2024сряда22:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Василка Балевска

Джейкъб Колиър ще свири и пее с "Мистерията на българските гласове" в София

/ брой: 83

автор:Дума

visibility 3883

Европейската част от световното турне на шесткратния носител на "Грами" Джейкъб Колиър започва от България след излизането на новия му албум "Djesse Vol. 4". Звездата ще изнесе съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на културата. Програмата включва солови изпълнения на песни от новия албум на Джейкъб Колиър, самостоятелни изпълнения на хор "Мистерията на българските гласове", както и съвместни на младия британец и световноизвестния български женски хор, които ще бъдат представени за първи път пред публика, научи ДУМА от Катя Стайкова.
29-годишният Джейкъб Колиър е признат от музикалната критика и музикалните среди за един от най-надарените съвременни млади изпълнители. Почти безкраен е списъкът му с постижения, в които влизат шест награди "Грами", дванадесет номинации за "Грами", включително за най-добър албум на годината през 2021-ва. В списъка му с колаборации са имена "Coldplay", SZA, Stormzy, Alicia Keys, Shawn Mendes и други световни звезди.
Звездата на младия музикант изгрява, след като привлича вниманието на Куинси Джоунс - световноизвестния американски музикален и телевизионен продуцент, аранжор, диригент, композитор и велик тромпетист, работил с най-големите имена в джаза. Колиър го впечатлява с многогласните си и мултиинструментални ютюб кавърверсии на известни песни. Под менторството на великия продуцент Джейкъб записва и издава през 2016 г. дебютния си албум "In My Room", в който той, освен вокалните партии, изпълнява и записва и партиите на всички инструменти. В кратката си, но свръхуспешна кариера Джейкъб Колиър си е спечелил заслужено признанието "Коронованият принц на хармонията" и наследник на трона на Ерик Уитакър.
В последните няколко години Джейкъб придобива известност с енергичните си концерти, в които прави публиката съучастник в изпълненията си, като я превръща в огромен хор, дирижиран от самия него. Колиър е известен и с дарбата си да споделя разбиранията си за сложни въпроси от теорията на музиката на гениално прост, лесно разбираем за всички език.
Въпреки че младият британец много пъти е заявявал, че е голям фен на "Мистерията на българските гласове", едва сега, в София, ще е първата му среща с нашия световноизвестен женски хор.

Над 12% от българите нямат банкова сметка

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 89

Държавата взе още 200 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 89

Фирмите у нас все по-трудно получават парите си

автор:Дума

visibility 484

/ брой: 89

Хамас планирала база в Турция

автор:Дума

visibility 528

/ брой: 89

Силяновска пак пропусна името на страната си

автор:Дума

visibility 534

/ брой: 89

Макрон: ЕС да смени своя бизнес модел

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 89

Още година без мита и квоти за украинския внос

автор:Дума

visibility 505

/ брой: 89

Знания и пошлост

автор:Деси Велева

visibility 517

/ брой: 89

Предизборни идиотщини

автор:Любо Кольовски

visibility 501

/ брой: 89

Институционално безхаберие

visibility 445

/ брой: 89

Време за преосмисляне

автор:Събина Петканска

visibility 487

/ брой: 89

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ