29 Май 2024сряда12:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драгомир Стойнев в Николаево: Държава се управлява с мисъл за хората, а не като бизнес организация

автор:Дума

visibility 2583

"Шест пъти отиваме на избори с надежда за политическа стабилност и дано този път изпратим и в българския, и в Европейския парламент личности, които мислят за държавата си и за народа. Сглобката, освен, че не донесе политическа стабилност вътре в страната, не се държеше национално-отговорно и навън.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в 27 МИР-Стара Загора Драгомир Стойнев на среща в гр. Николаево.

„ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС много често, особено по отношение на политиката ни към Украйна, гласуваха в полза на чуждия интерес, от позиция на силата, без дискусии”, подчерта той.

Според Стойнев пред страната ни има сериозни предизвикателства – пред икономиката, пред енергетиката, пред стабилността на социалната система, които не могат да бъдат решени, ако още веднъж влезем в спиралата на политическата нестабилност. Той изрази притеснение, че на политическата сцена разумът и дългосрочното мислене са дефицит и даде пример с недомислените промени в Конституцията, които допълнително са дестабилизирали политически страната.

„Нека да гласуваме не само с емоции и външни белези, а да гласуваме с разум. Непоследователността на политиката на ПП показва, че новото не е най-прогресивното и доброто. Докато има проектно и бизнес  мислене, няма как да имаме отговорна и социална държава и икономическа стабилност. На тях им липсва капацитет, една държава не се управлява като бизнес организация“, заяви Стойнев.

Той припомни, че БСП е направила така, че да няма увеличаване на цените на електрическата енергия за домакинствата, като е убедила парламента да отложи либерализацията. „Поискахме от държавата незабавно да гарантира производството на електроенергия от въглища в комплекс „Марица изток“ като включи два от блоковете на ТЕЦ „Марица изток 2“ в регулирания пазар“ - това е  пример за реалистична политика и за разумен подход, те ще гарантират работата на комплекса и социалната стабилност”, посочи социалистът.

„Убиваме индустрията си, убиваме и енергетиката си, убиваме земеделието си, защото гласът ни не се чува в Европа“, каза още Стойнев.

 „Визията ни за Европейския съюз е организация, в която да се чува гласа на отделните държави. Големите политики се определят от ЕС и ние най-сетне трябва да осъзнаем, че работата ни вътре в държавата и на европейско ниво трябва да бъде в синхрон, политиците трябва преди всичко да отстояват България“, според Стойнев.

Той даде пример със Зелената сделка, която повдига много въпросителни за европейската солидарност и посочи, че България вече е постигнала 43% намаляване на емисиите на парникови газове към 2022 спрямо 1990 г., докато Франция и Германия са намалили емисиите с 20 %. 

А1 вдига цените на филмови и спортни канали

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 99

Правителството увеличи дълга с още 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 99

2023 г. счупи рекорда по назначени чиновници

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 99

МФ обеща ниска инфлация заради еврото

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 99

Европа да се готви за евентуална война

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 99

Започнаха процедури за признаване на Палестина

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 99

Първа оставка в кабинета на Милей

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 99

Обвиниха президента на Перу в "пасивна корупция"

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 99

Избирате Денков, получавате Пеевски

автор:Александър Симов

visibility 90

/ брой: 99

София приветства Третата световна

автор:Мартин Карбовски

visibility 83

/ брой: 99

Путин, спаси Европа

автор:Юри Михалков

visibility 81

/ брой: 99

Изобщо не смятам да мълча в Брюксел

автор:Нора Стоичкова

visibility 108

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ