18 Юли 2025петък11:08 ч.

Клечеров 13-и в Антхолц

/ брой: 18

автор:Дума

visibility 75

Михаил Клечеров завърши на рекордното 13-о място в масовия старт на 15 км в Антхолц-Антерселва, валиден за Световната купа. 29-годишният българин допусна само една грешка в третата от четирите стрелби и финишира за 39:33,2 мин. Той остана на 47,4 сек. от победителя Андреас Бирнбахер (Гер) и изпревари носителя на Световната купа за миналия сезон Тарей Бьо (Нор, 22 място), Емил Хегле Свендсен (Нор, 23) и най-добрите шведски биатлонисти - Карл Йохан Бергман (17) и Бьорн Фери (18).
Другият българин, който заслужи правото да участва в масовия старт след отличното си представяне и 17-о място в спринта - Красимир Анев, завърши на предпоследното 29-о място за 42:12,1 мин. след 6 грешки в стрелбата.
Бирнбахер пък би драматично, след като завърши с една грешка в стрелбата за 38:45,7 мин. Така той спечели 3-ти успех през сезона и общо 4-ти в кариерата си за Световната купа. Германският биатлонист изпревари с финален спринт и едва една десета от секундата Антон Шипулин (Рус), който също направи една грешка на огневия рубеж. Трети с изоставане от 0,3 секунди е лидерът в генералното класиране Мартен Фуркад (Фр).

Средствата по ПВУ за саниране са спасени

автор:Дума

visibility 2503

/ брой: 130

Словакия пак блокира санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 2511

/ брой: 130

Джорджеску остава под съдебен контрол

автор:Дума

visibility 2323

/ брой: 130

Париж отменя два официални празника

автор:Дума

visibility 2451

/ брой: 130

Пекин стопля отношенията с Брюксел

автор:Дума

visibility 2282

/ брой: 130

Възможности

автор:Александър Симов

visibility 2634

/ брой: 130

Ах, леглото

автор:Аида Паникян

visibility 2452

/ брой: 130

Пълен батак при хранилището за ядрени отпадъци

visibility 2247

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ