Катерина Евро отваря тефтерчето с тайни
В кухнята на "Бързо, лесно, вкусно: храна за душата" актрисата споделя и любопитни семейни истории
/ брой: 7
Катерина Евро ще отвори тефтерчето с тайни като водеща на втория сезон на кулинарния проект на БНТ от 14 януари. Всеки ден, от понеделник до четвъртък, в 17 ч., зрителите ще имат възможност да надникват в кухнята на обичаната актриса и да научават уникални рецепти и малки домакински хитрости, които перфектната къщовница ще разказва. В "Бързо, лесно, вкусно: храна за душата" артистичната кулинарка ще споделя и любопитни семейни истории.
Новият сезон на предаването запазва вкуса към атрактивни рецепти от домашната кухня. Катерина Евро ще представя любимите си ястия, които всеки може да приготви вкъщи. Водещата споделя, че списъкът на кулинарни изкушения, които е приготвила за зрителите на БНТ, включва многобройни предястия, разядки, супи и основни блюда. Главен герой в нейните рецепти е месото, което тя обожава и да приготвя, и да похапва. Но най-голямата слабост на Катето Евро в кухнята остават сладкишите.
През 2016 г. актрисата издаде своята книга "Тетрадка за рецепти и спомени", в чийто предговор споделя: "Аз съм Катерина Евро. Тази година ставам на 60, въпреки че все още се чувствам на 17. През тези 60 години снимах филми, играх в театър, работих в телевизия, омъжих се по любов, отгледах син, а сега си имам и внучка - Катерина. Минах и през щастие, и през тъга. Спечелих и загубих приятелства. Простих се със скъпи за мен хора. Натрупах опит и в готварството, благодарение на моята майка и баба, и, не на последно място, на моя съпруг, който обичаше да си хапва. Сега се осмелих да направя своя кулинарна книга, гарнирана със спомени, и се надявам да съм полезна на тези, които чрез храната искат да зарадват семейството и приятелите си."
"Храна за душата" е тематична поредица на "Бързо, лесно, вкусно", която стартира в ефира на БНТ1 през есенния телевизионен сезон на 2018 г. с водещи Елена Петрелийска и Николай Петров. Всеки петък кулинарният час в програмата на БНТ остава запазен за Ути Бъчваров. Авторът на най-дългогодишното предаване за тайните на гастрономичните удоволствия разказва за срещите си с млади и предприемчиви българи.