05 Декември 2021неделя17:13 ч.

Каним "Гугъл" и "Амазон" в България

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 134

Инициативата "Три морета" ще ни помогне да поканим компании от ранга на "Гугъл" и "Амазон"  за пръв път в България. По този начин целим да увеличим инвестициите в страната. Това заяви служебният икономически министър Кирил Петков при отчета на досегашната си дейност. В подкрепа на икономическия растеж министърът напомни за програмата за възстановяване за над 2,5 млрд. лева - нови средства за малки и средни предприятия в партньорство с търговските банки, за ликвидност на тези фирми.
По плана за възстановяване и устойчивост за бизнеса са увеличени средствата с близо 500 милиона лева и са привлечени като партньори европейски институции, включително и ЕИБ. Целта е парите да се харчат прозрачно и да има минимален риск от корупционни практики, каза министърът. В сферата на икономическия растеж е договорен инструмент по линия на Програмата за възстановяване на стойност 2,5 млрд. лева за кредитиране през търговските банки в тясно сътрудничество с Министерството на финансите. Подопечното министерство на Петков е успяло да увеличи средствата за бизнеса по Плана за въстановяване и устойчивост с още 500 млн. лева.

До 12 млрд. лв. нов дълг догодина

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 233

"Газпром" увеличава доставките за България с близо 44%

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 233

Държавата може да изхарчи ударно 8 млрд. лв. за месец

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 232

Видеосрещата между Путин и Байдън ще е във вторник

автор:Дума

visibility 168

Великобритания затяга мерките при пътуване

автор:Дума

visibility 203

Задължителен PCR тест при влизане в Швейцария

автор:Дума

visibility 343

Продоволствена криза?

автор:Мая Йовановска

visibility 504

/ брой: 233

Битката срещу бедността е най-важна за България

автор:Аида Паникян

visibility 810

/ брой: 233

Геополитиката на Турция

visibility 987

/ брой: 233

Дрогирана русофобия

автор:Юри Михалков

visibility 526

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ