03 Декември 2020четвъртък03:14 ч.

Мнение

Какво са за мен ГЕРБ и Бойко Борисов?

Побъркана политика и хайдушка власт превърнаха България в политическа и интелектуална пустиня

/ брой: 172

visibility 444

Пише ви ветеран от Съпротивата от Стара Загора, на 94 години, бивш политзатворник, член на РМС от 1943 г., а на партията - от 1948 г.; юрист, дългогодишен председател на Окръжен съд - Стара Загора, член на Върховния съд на Републиката. Искам да споделя с моите другари от БСП в Стара Загора и в цяла България своите вълнения, безсънни нощи и тревоги за днешното време.

Най-после България въстана. Да, наистина въстана срещу бездарието, безскрупулността на управляващите, самозабравилите се крадци и диктатора. Години наред до днес със своята объркана и побъркана политика Бойко Борисов превърна България в политическа пустиня. Неговата престъпна и хайдушка власт е убийствена за народа. Бойкоборисовата демокрация е една стара развратница, която се къпе само по време на избори. Борисов и ГЕРБ превърнха България и в интелектуална пустиня. Иван Вазов е писал: "Няма нищо по-упорито на света от самовлюбеността на бездарието!".

Борисов, ти си неизлечимо болен от манията за власт и величие! Може да си генерал по звание, но си лаик и безперспективен чирак в политическата област. Всичките ти безобразия и недомислия рефлектират върху съдбата на българския народ. Бойко Борисов, няма по-голям екзекутор на обществото от политическата черна борса и спекула, които ти дълги години разиграваш. Недостойно е, нечестно е да търсиш печалби от продадената съвест за купената чест и фалшифицираната истина.

Колко съвременно звучат думите на Георги Бакалов: "Какъв смисъл имат апелите за благоденствие на народа, отправени от хора, неудържими в своя егоизъм, безумни в своята ярост и не се спират пред нищо, за да завоюват недостойно власт."

Да управляваш се изисква изкуство, ум и отговорност, а на теб ти липсват. Това хиляди пъти си го доказал. Просто на теб не ти идва отръки. Липсва ти достойнство. Политическата работа не понася политически клоуни. Ти нямаш сили за нея. Вриш и кипиш от маниашко поведение и наглост. С липсата на умения и с безпардонността си ти си световен шампион. И със своята некомпетентност. Дебелашкото самочувствие създава политика и политикани, които изповядват ценностите на своето храносмилане.

Ненадминат майстор си на удивителното непостоянство, на непоследователни и срамни зиг-заги, безумни хрумвания, възмутителни импровизации и "балетни пируети". Ти си абонат на погрешни действия и решения, на грандоманщина и високомерие без покритие. В това се състои твоята лична, човешка и политическа трагедия.

Бойко Борисов, не забравяй, че политическата тарикатщина може да се котира само на грозния и отвратителен политически битак, но не и сред българския народ.

Ако трябва нещо да ти се признае, то е, че се превърна в политически хирург, който пуска кръв на неудобните нему. Умееш да разчистваш сметки до съвършенство. Твоите невероятни гафове станаха нарицателни. Ти си един от българските политици, затънал до гуша в блатото на народното презрение.

Народът се "възхищава" като ти слуша речите. Как дъвчеш, дъвчеш чаровното слово българско и накрая го изплюваш деформирано, неузнаваемо, но винаги в твоя полза.

Крадливата ти власт, начело с теб, проявява престъпно равнодушие към хората по площадите и улиците в цяла България. Равнодушието е липса на доблест, смелост и култура, на възпитание и отговорност пред многообразието на проблемите в обществено-политическия ни живот. С това властта на ГЕРБ стимулира недостатъците и нарушенията и разстройва нормите на обществените и личните междучовешки отношения.

Политическите еснафи и сноби, които, за съжаление, са все повече и повече, и тяхното равнодушие при всички случаи раждат антиобществени прояви. Не е ли това парализа на душата, "преждевременна смърт", опустошение на психиката и най-тежка човешка болест, както я нарече в началото на миналия век великият жизнелюбец Чехов, осъждайки жестоко безразличието.

С избирането на посочения от вас - от Бойко Борисов и ГЕРБ, главен прокурор се получи пазач за осигуряване на тила на всичките ви престъпления. Иван Гешев е Бойко Борисов, но в ново издание, провал на правосъдието. България се управлява не от законите на парламента, а по "законите" на Бойко Борисов.

Вярвам в скорошното ви корабокрушение. Всенародният ураган ще ви смете на политическото бунище, където е вашето естествено място.

                                                                                                       

68% от бизнеса не одобряват антикризисните мерки

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 231

Сред първенците сме по дял на харчовете за храна

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 231

ГЕРБ с лобистки поправки в енергетиката

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 231

Карантината в Германия ще продължи до 10 януари

автор:Дума

visibility 84

Великобритания одобри ваксината на "Пфайзер" и "Бионтек"

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 231

Скопие: Обсъждаме "пътна карта" със София

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 231

Байдън ще действа внимателно с Китай и Иран

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 231

Заслужава ли паметник в София президентът Уилсън?

автор:Христо Георгиев

visibility 185

/ брой: 231

Иван Таков: Парите за чистота растат, София остава мръсна

автор:Деси Велева

visibility 146

/ брой: 231

Неглижирането на учените вреди на образованието и науката

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 231

Датата

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ