20 Октомври 2019неделя19:58 ч.

Книги

Премиера

Издателство "Ракета" тръгва с три книги с творби на Борис Априлов

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 145

С поредицата за приключенията на Лиско Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като "Мечо Пух" и "Пипи Дългото чорапче". Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а "Приключенията на Лиско в гората" е първата книга от поредицата, която публикува издателство "Ракета".

Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче.

Още две книги с подписа на известния писател, хуморист и драматург Борис Априлов пусна новото издателство на пазара. "Великата суета" е читателско гурме за любителите на драматургично овкусените текстове, а написаният преди 40 години психологически роман звучи актуално и днес с общочовешката си теза: когато си правим автопортрет, много по-малко приличаме на себе си, отколкото на образа, към който се стремим. Така издателите представят "Великата суета".

Представете си как ви събуждат с новината, че шейсет мъже ви очакват, готови на всичко за вас. А сега забравете за развлекателните сюжети, които може да произтекат от горната фикция. Историята в тази книга е за любовника, който умее да обича, но не и да присъства. Както и за твореца, който се продава добре, но не се е доказал пред самия себе си. А може би и за всеки, който крие страховете и комплексите си, докато живее с трескавия копнеж да се превърне в по-добра своя версия. 

Сборникът с разкази "Сладка морска сол" предлага да отпием от любовта на Борис Априлов към солената вода с истории за бивалия и небивалия живот на Българското Черноморие между 50-те и 80-те години на миналия век. Компания ще ни правят рибари и лентяи, гларуси с жълти бански, почиващи, които не могат да си почиват, деца с безбрежни мечти, влюбени полякини и един мъж с очила, който наблюдава, чувства и пише. Предстои ни още една вълнуваща среща с прозата на Борис Априлов за възрастни.

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 12

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 19

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 15

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 16

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ