27 Януари 2020понеделник07:47 ч.

Индонезийски и български творци, вдъхновени от бъдещето

/ брой: 132

автор:Дума

visibility 992

Точно както Индонезия и България са прекрасни конгломерати от разнообразни култури, всяка със свой собствен характер, така и техните художници са повлияни от традиционното наследство, но също така и от наболелите проблеми и технологически напредък на модерното общество. Изложбата представя индонезийски и български творци, които са вдъхновени от екологични бедствия, социални проблеми и гледни точки към бъдещето.
Творчеството на жените артисти се развива драматично, както се вижда от произведенията, които са част от доскорошната изложба "В бъдещето" в Националната галерия в Джакарта - женският дух се проявява, на видно място като от художници от настоящето и предстоящата ера. Дита Гамбиро в "Изкривената реалност" разсъждава за автентичността на личността. Рокли, изработени от прозрачна органза, като метафора на същността, са поставени в окачени кръгови формации, хвърлящи сенки една върху друга. Работата на Тересия Агустина Ситомпул "Семена за посяване", вдъхновена от огромното унищожително "настроение" на природата и световното насилие, се състои от линорези върху хидрофилен марлен памук. Даниела Тодорова представя "Магическа гора", която е сайт специфик инсталация и показва нейната позиция да защитава и да съхранява природата.
Изложбата "Синтез - индонезийско и българско съвременно изкуство" продължава до 1 септември в "Квадрат 500", пл. "Св. Александър Невски", ул. "19-и февруари" 1.

Жълт код за поледици в 7 области на страната

автор:Дума

visibility 0

Българите доплащат най-много за лекарства

автор:Дума

visibility 76

Карлуково протестира срещу опасни отпадъци

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Повече от 150 млн. лева укрити данъци за 2019-а

автор:Дума

visibility 73

ГЕРБ клатят валутния борд

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 17

Колекторските фирми с нова измама

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 17

Коронавирусът в Китай става все по-опасен

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 17

Сеизмолог прогнозира нови трусове в Турция

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 17

Кратки новини

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 17

Хазартът е социален бич

visibility 127

/ брой: 17

Как Ревизоро стана Язовиро

автор:Юлия Кулинска

visibility 314

/ брой: 17

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ