26 Март 2019вторник15:09 ч.

И отново само шум...

/ брой: 51

автор:Ростислава Иванова

visibility 447

Преди 13 години Бойко Борисов стана кмет на София с обещание да реши проблемите с бездомните кучета и с боклука. След това партията му ГЕРБ спечели три парламентарни вота, обещавайки неизменно по-висок жизнен стандарт, включително и за пенсионерите. 13 години по-късно не e овладяна популацията на безстопанствените кучета, България продължава да тъне в мръсотия и нерегламентирани сметища, наказани няма, а почистването на природата става чрез обществени инициативи. Не се е подобрило и благосъстоянието на възрастните хора, на които гербаджии и пишман патриоти две години обещават по-високи пенсии, а предстоящото увеличение с мизерните 3-4 лв. от 1 юли отдавна е изядено от растящите цени. 

Предизборно гербаджиите отново вадят същите обещания. Използвайки инструментите на властта, Борисовата партия започна предизборна кампания, макар официално да не е открита. Преди ден кабинетът одобри Национална стратегия за активен живот на възрастните хора до 2030 г., заменяща сега действащата национална концепция за това,  също до 2030 г. Какъв е смисълът един и същи управленски план да се приема два пъти при положение, че резултатът пак ще е нулев?! Или става дума просто за пиар, за вдигане на шум, отчитане на дейност и загриженост. Вероятно управляващите разчитат на всеобща амнезия, вадейки от фризера и притопляйки старите документи, които ще си останат на хартия. Мислеха ли обаче управляващите за активния живот на пенсионерите, когато преди време законово им забраниха да са държавни служители? Добре, че КС отмени тази присъда.

В мотивите към новия план за преброяване на бездомните кучета пък нагло се признава, че старите програми не дали резултат. Въпреки потъналите милиони за целта обаче.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 304

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 230

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 58