19 Май 2024неделя16:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хиршер с 61-ва победа за СК

Алберт Попов завърши 58-и в гигантския слалом в Алта Бадия

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 810

Носителят на Световната купа по ски за последните 7 сезона Марсел Хиршер спечели гигантския слалом в Алта Бадия с убийствена преднина. Австриецът изпревари с повече от 2,5 сек. втория Тома Фанара (Фр) в италианския курорт. Хиршер триумфира за шеста поредна година на пистата "Гран Риза". Преди него за последно победител в Алта Бадия беше Тед Лигети (САЩ) през 2012 г.

Победата е 61-ва за Хиршер в Световната купа и 30-а в гигантския слалом. През сезона австриецът триумфира за трети път след слалома в Леви и гигантския слалом във Вал д’Изер. Почти сигурно той ще бъде обявен и за победител в Бийвър Крийк заради дисквалификация на Щефан Люиц (Гер).

На подиума до Хиршер се наредиха французите Тома Фанара (+2,53 сек.) и Алекси Пентюро (+2,69 сек.). 37-годишният Фанара се качи на подиума за 12-и път в Световната купа. Той беше с 14-о време в първия манш, но във втория се представи много силно и с трето време се изстреля напред. Пентюро пък беше седми и в двата манша. Много скиори допуснаха грешки и влошиха класирането си. Хенрик Кристоферсен (Нор) беше пети след първото спускане, а във второто даде едва 22-и резултат и остана едва 14-и - на 3,65 сек. зад Хиршер.

Алберт Попов не успя да влезе във втория манш. Той стартира 62-ри и даде 58-о време. Много силно с 27-и номер се представи 21-годишният швейцарец Марко Одермат, който даде трето време в първия манш, но във втория падна и не завърши.

С втората си победа в гигантския слалом Хиршер вече има 280 т. и води със 132 пред Кристоферсен. Австриецът си върна и водачеството за Големия кристален глобус. Той е с 380 т., пред Макс Франц 340, Аксел Лунд Свиндал (Нор) 333.

Днес Хиршер ще търси нова победа в паралелния гигантски слалом в Алта Бадия.

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1352

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1295

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1324

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1443

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1359

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1464

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1287

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1559

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1538

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1479

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ