21 Януари 2020вторник23:24 ч.

Снимки: Борис Марков

Юбилей

ХАВАНА 500

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 933

С много кубински ритми и празнично настроение в София отбелязаха 500 години от основаването на Хавана.

Организатори на концерта "Хавана 500 - моя, твоя, наша" бяха Посолството на Република Куба в Република България и Асоциацията за приятелство "България - Куба" с почетен председател г-жа Станка Шопова.

Н.Пр.Каридад Ямира Куето Милиан - Извънреден и пълномощен посланик на Куба, приветства гостите и приятелите на Куба, за които залата на Парк-хотел "Москва" се оказа тясна, благодари на участниците в програмата и на всички, които с много ентусиазъм работиха по подготовката на проявата. Присъстващите се присъединиха и отправиха поздравления и прегръдка за Хавана за юбилея.

Празника уважиха г-н Кристиан Вигенин - заместник-председател на 44-то Народно събрание, посланиците на Армения, Аржентина, Испания, Палестина, Словакия, Сирия, Финландия, Хърватия, Апостолическият нунций в България, съветникът по културата в посолството на Русия и други представители на Дипломатическия корпус, Александър Паунов - председател на Група за приятелство България - Куба в Народното събрание и депутати членове на групата, Румен Петков председател на ПП "АБВ", Чавдар Жечев директор на Дирекция "Америка" и Валери Йотов директор на Дирекция "ООН и сътрудничество за развитие" в Министерството на външните работи, представители на държавни институции, обществени организации, творчески съюзи, Съюза на архитектите в България, Националното сдружение на общините в България, Асоциацията за приятелство "България - Куба" с председател Тамара Такова, Асоциацията на кубинците, живеещи в България, с председател Еустакио Ремедиос, Асоциацията за приятелство с Куба от Македония, СБЖ, СБП, Отечествения съюз, БАС, СОСЗР, ДСЖ и много други.

Цветя изпрати г-н Боил Банов министър на културата.

В празничната кубинска вечер участваха Йорданка Христова, сопраното Розалина Касабова, Културно сдружение "Ла Кубания Оригинал", Ансамбъл "Росна китка", Аделина Предева от Балетна школа "Алегрета" при Националния дворец на децата, хор "Планинарска песен", гайдарят Стоян Янев, Илияна Салазар хореограф и изпълнител, Весела Димова, Димитрина Бонева и Благовест Жеков - цигулки и виола и др.

Присъстващите се потопиха в атмосферата на Хавана чрез видеофилмите със забележителностите на кубинската столица, чрез кубинските картини и символи в залата, както и чрез пъстрите рисунки на децата участници в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка". 

Празникът завърши с торта и песен от всички в залата "Честит рожден ден, Хавана!".

В Македония внасяли тонове боклуци от България

автор:Дума

visibility 1

Антитерористи ги гласят за охранители

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 14

Грипът настъпва в България

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 14

Хотелиери и ресторантьори искат 5% ДДС в туризма

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 14

Откриха 50 тона полско птиче месо със салмонела

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 14

БАБХ си купи пикапи за над 1,5 млн. лв.

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 14

Гърция с кампания за връщане на "мозъци"

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 14

Малайзия отказва да е сметището на света

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 14

Наемници избягали от Либия в Италия

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 14

Кратки новини

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 14

БНР в мъглата на неяснотите

автор:Павлета Давидова

visibility 72

/ брой: 14

Кога (ще) свърши войната?

автор:Велислава Дърева

visibility 100

/ брой: 14

ГЕРБ - Граждани за Екипно Рушене на България

автор:Юри Михалков

visibility 85

/ брой: 14

По въпроса за вноса

автор:Владимир Георгиев

visibility 49

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ