04 Юли 2020събота19:15 ч.

Снимки: Борис Марков

Юбилей

ХАВАНА 500

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 1410

С много кубински ритми и празнично настроение в София отбелязаха 500 години от основаването на Хавана.

Организатори на концерта "Хавана 500 - моя, твоя, наша" бяха Посолството на Република Куба в Република България и Асоциацията за приятелство "България - Куба" с почетен председател г-жа Станка Шопова.

Н.Пр.Каридад Ямира Куето Милиан - Извънреден и пълномощен посланик на Куба, приветства гостите и приятелите на Куба, за които залата на Парк-хотел "Москва" се оказа тясна, благодари на участниците в програмата и на всички, които с много ентусиазъм работиха по подготовката на проявата. Присъстващите се присъединиха и отправиха поздравления и прегръдка за Хавана за юбилея.

Празника уважиха г-н Кристиан Вигенин - заместник-председател на 44-то Народно събрание, посланиците на Армения, Аржентина, Испания, Палестина, Словакия, Сирия, Финландия, Хърватия, Апостолическият нунций в България, съветникът по културата в посолството на Русия и други представители на Дипломатическия корпус, Александър Паунов - председател на Група за приятелство България - Куба в Народното събрание и депутати членове на групата, Румен Петков председател на ПП "АБВ", Чавдар Жечев директор на Дирекция "Америка" и Валери Йотов директор на Дирекция "ООН и сътрудничество за развитие" в Министерството на външните работи, представители на държавни институции, обществени организации, творчески съюзи, Съюза на архитектите в България, Националното сдружение на общините в България, Асоциацията за приятелство "България - Куба" с председател Тамара Такова, Асоциацията на кубинците, живеещи в България, с председател Еустакио Ремедиос, Асоциацията за приятелство с Куба от Македония, СБЖ, СБП, Отечествения съюз, БАС, СОСЗР, ДСЖ и много други.

Цветя изпрати г-н Боил Банов министър на културата.

В празничната кубинска вечер участваха Йорданка Христова, сопраното Розалина Касабова, Културно сдружение "Ла Кубания Оригинал", Ансамбъл "Росна китка", Аделина Предева от Балетна школа "Алегрета" при Националния дворец на децата, хор "Планинарска песен", гайдарят Стоян Янев, Илияна Салазар хореограф и изпълнител, Весела Димова, Димитрина Бонева и Благовест Жеков - цигулки и виола и др.

Присъстващите се потопиха в атмосферата на Хавана чрез видеофилмите със забележителностите на кубинската столица, чрез кубинските картини и символи в залата, както и чрез пъстрите рисунки на децата участници в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка". 

Празникът завърши с торта и песен от всички в залата "Честит рожден ден, Хавана!".

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 607

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 659

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1244

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ