04 Декември 2021събота04:31 ч.

Палитра

Хартиеният свят на Димитър Войнов-син

/ брой: 205

автор:Дума

visibility 1350

Добре познат на живописно изкушената публика, Димитър Войнов-син изненадва с новия си цикъл картини. Той може да се разгледа до 28 октомври в пловдивската галерия "Възраждане", Стария град, ул. "Стоян Чалъков" 1.

Авторът обръща нова страница в търсенията и въпросите относно състоянията на човешката душа. От композициите с тела, независимо дали цели или само части от тях - ръце, крака, сега са останали само очите - като най-истински и точен израз на чувствата и емоциите вътре в нас. Вторият компонент са разноцветните листове хартия - измачкани, или нови и чисти, скъсани, залепени, листове като затвор или прозорец, листове като бурка... листове хартия криещи всичко, но не и очите ни, пише галеристът Сим Алексиев.

Съвременна, майсторска, изчистена - изложбата е предизвикателство към възприятията, не само като тематика, идея и изпълнение, но и като размери на самите творби - централната част е триптих с размери 1.50 на 3.20 м., подкрепен с две опорни картини - 1.80 на 1.00 м.                                                         

Димитър Войнов-син е роден през 1971 г. в София. Завършва ССХУ за изящни изкуства "И. Петров" в София и стенопис в НХА. Има над 40 самостоятелни изложби. Носител е на отличията: награда за автопортрет и за рисунка на НХА; "Сребърно Възраждане" за живопис на галерия "Възраждане"; едноименната награда на Суверенен християнски орден на рицари на Св. Архангел Михаил и др.

До 12 млрд. лв. нов дълг догодина

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 233

"Газпром" увеличава доставките за България с близо 44%

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 233

Държавата може да изхарчи ударно 8 млрд. лв. за месец

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 232

Нови мерки срещу коронавируса в САЩ

автор:Дума

visibility 332

Продоволствена криза?

автор:Мая Йовановска

visibility 146

/ брой: 233

Битката срещу бедността е най-важна за България

автор:Аида Паникян

visibility 395

/ брой: 233

Геополитиката на Турция

visibility 582

/ брой: 233

Дрогирана русофобия

автор:Юри Михалков

visibility 87

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ