25 Август 2019неделя03:34 ч.

"Ха-Рак-тери" разкрива "рачешката" мистика и чувственост

/ брой: 137

автор:Дума

visibility 507

Столичната галерия "Контраст" събира необичайна компания от артисти: Емил Попов, Иво Бистрички, Иван Русев, Христо Харалампиев, Стефан Лютаков, Николай Колязов, Моника Тошева, Емил Стойчев, Деян Христов, Ани Бояджиева, Валентин Господинов и Петер Цанев. Художници и скулптори от различни поколения, коренно противоположни като търсения, стил и техника, се събират от идеята на галеристката Моника Тошева да покани колегите си, родени в нейния месец юли. 

Водени от зодиакалния знак на съзвездието Рак, сложните артистични "Ха-Рак-тери" ще "завъртят" слънцето около орбитата на галерия "Контраст" с очарованието на своите произведения. Някои от "раците", представени до 31 юли в салона на ул. "Цар Самуил" 49 в София, са сред живите класици на българската живопис и скулптура, други са водещи представители на съвременното ни изкуство, а трети са сред най-обещаващите млади автори. Еклектичната изложба провокира със сбора от стилове, техники и материали на тези далечни в изказа си артисти. 

Астролозите казват, че представителите на зодия Рак са с развита интуиция и чувствителност. Именно ярката сетивност е в основата на различното им възприятие. Тази астрална сила е в центъра на изложбата и всеки, докоснал се до творбите, ще бъде притеглен от "рачешката" мистика и чувственост.

 

 

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 156

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 148

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 559

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 339

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 375

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ