20 Юли 2025неделя03:35 ч.

Горска трапеза

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 196

visibility 1735



Риба с гъби

Рибно филе 600 г се нарязва на порции и се маринова с лимонов сок. Ситно нарязан 50 г лук се задушава в олио и малко вода до омекване. Към него се прибавят последователно 15 г брашно, 3 г червен пипер, 200 мл червено вино, 15 г горчица, 60 г нарязани на кубчета кисели краставички и 60 г грах от консерва.
При кипване на соса се пускат нарязани на филийки 200 г гъби. Варенето става на слаб огън и 20 минути преди края се прибавя рибата.

Раци с кисело зеле

В сгорещена мазнина и малко вода се задушава 50 г ситно нарязан лук. Прибавя се 10 г червен пипер, а след 3 минути нарязано 500 г кисело зеле и 300 мл вряща вода. Ястието се задушава в похлупен съд, като периодично се добавя гореща вода.
Накрая се прибавят 300 г раци от консерва.

С 14% повече са банкрутите на фирми у нас

автор:Дума

visibility 6905

/ брой: 131

Чуждите инвестиции нарастват с 47 на сто

автор:Дума

visibility 6543

/ брой: 131

Сред първите в ЕС сме по поскъпване на имотите

автор:Дума

visibility 7839

/ брой: 131

Испания има полза от мигрантите

автор:Дума

visibility 7290

/ брой: 131

Украйна ще мобилизира и мъже над 60 години

автор:Дума

visibility 6965

/ брой: 131

Четири държави отказаха да купуват оръжие от САЩ

автор:Дума

visibility 6995

/ брой: 131

Накратко

автор:Дума

visibility 6784

/ брой: 131

Касапинът на протест

автор:Александър Симов

visibility 6982

/ брой: 131

Трагедията мигранти

автор:Таня Глухчева

visibility 7166

/ брой: 131

Силата на корените ни вдъхновява

автор:Ина Михайлова

visibility 7660

/ брой: 131

За какво ЕС ще изхарчи 2 трилиона евро... Евентуално

автор:Дума

visibility 7251

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ