26 Октомври 2025неделя23:15 ч.

Горска трапеза

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 196

visibility 1945



Риба с гъби

Рибно филе 600 г се нарязва на порции и се маринова с лимонов сок. Ситно нарязан 50 г лук се задушава в олио и малко вода до омекване. Към него се прибавят последователно 15 г брашно, 3 г червен пипер, 200 мл червено вино, 15 г горчица, 60 г нарязани на кубчета кисели краставички и 60 г грах от консерва.
При кипване на соса се пускат нарязани на филийки 200 г гъби. Варенето става на слаб огън и 20 минути преди края се прибавя рибата.

Раци с кисело зеле

В сгорещена мазнина и малко вода се задушава 50 г ситно нарязан лук. Прибавя се 10 г червен пипер, а след 3 минути нарязано 500 г кисело зеле и 300 мл вряща вода. Ястието се задушава в похлупен съд, като периодично се добавя гореща вода.
Накрая се прибавят 300 г раци от консерва.

Санкциите на САЩ удрят и "Лукойл Нефтохим"

автор:Дума

visibility 11976

/ брой: 199

България има месец да реши за "Лукойл Нефтохим"

автор:Дума

visibility 13275

/ брой: 199

Внасят бюджета за 2026 г. в парламента до края на октомври

автор:Дума

visibility 13182

/ брой: 199

Спират за месец VI блок на "Козлодуй" за планов ремонт

автор:Дума

visibility 13423

/ брой: 199

Тръмп наложи санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 12106

/ брой: 199

Протести в Дъблин против мигрантите

автор:Дума

visibility 12071

/ брой: 199

Расте напрежението между Богота и Вашингтон

автор:Дума

visibility 11996

/ брой: 199

Накратко

автор:Дума

visibility 7629

/ брой: 199

Кмет по Шрьодингер

автор:Александър Симов

visibility 7685

/ брой: 199

Тръмп сваля маската

автор:Юри Михалков

visibility 3376

/ брой: 199

Достатъчно висок ли е подоходният данък за богатите?

visibility 12620

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ