03 Декември 2020четвъртък03:35 ч.

Горска трапеза

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 196

visibility 794



Риба с гъби

Рибно филе 600 г се нарязва на порции и се маринова с лимонов сок. Ситно нарязан 50 г лук се задушава в олио и малко вода до омекване. Към него се прибавят последователно 15 г брашно, 3 г червен пипер, 200 мл червено вино, 15 г горчица, 60 г нарязани на кубчета кисели краставички и 60 г грах от консерва.
При кипване на соса се пускат нарязани на филийки 200 г гъби. Варенето става на слаб огън и 20 минути преди края се прибавя рибата.

Раци с кисело зеле

В сгорещена мазнина и малко вода се задушава 50 г ситно нарязан лук. Прибавя се 10 г червен пипер, а след 3 минути нарязано 500 г кисело зеле и 300 мл вряща вода. Ястието се задушава в похлупен съд, като периодично се добавя гореща вода.
Накрая се прибавят 300 г раци от консерва.

68% от бизнеса не одобряват антикризисните мерки

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 231

Сред първенците сме по дял на харчовете за храна

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 231

ГЕРБ с лобистки поправки в енергетиката

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 231

Карантината в Германия ще продължи до 10 януари

автор:Дума

visibility 84

Великобритания одобри ваксината на "Пфайзер" и "Бионтек"

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 231

Скопие: Обсъждаме "пътна карта" със София

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 231

Байдън ще действа внимателно с Китай и Иран

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 231

Заслужава ли паметник в София президентът Уилсън?

автор:Христо Георгиев

visibility 185

/ брой: 231

Иван Таков: Парите за чистота растат, София остава мръсна

автор:Деси Велева

visibility 146

/ брой: 231

Неглижирането на учените вреди на образованието и науката

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 231

Датата

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ