18 Юли 2025петък09:45 ч.

Горска трапеза

/ брой: 160

visibility 1439

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

Фазан по френски

Почистеният, опърлен, измит и подсушен фазан, който е бил окачен да виси 3-4 дни на кука на хладно и проветливо място, се поставя в тенджера, в която са запържени в масло и олио ситно нарязани 60 г сланина, 50 г моркови, 50 г лук, 1 връзка магданоз, 1 стрък мащерка, 3 клонки целина.
Фазанът се запържва до порозовяване. Прибавят се 200 мл сухо бяло вино, 100 мл бульон и ястието се задушава на умерен огън 30-40 минути в похлупена тенджера.
Отделно в 500 мл прясно мляко се варят 500 г кестени с по една щипка сол и захар. Приготвеното пюре след пасиране се изсипва в центъра на голяма чиния, наоколо се нареждат порциите фазан и всичко се залива със соса, получен при задушаването на месото.

Риба по хайдушки

Почистена и измита 800 г бяла риба се разделя на порции, посолява се и се поставя в гърне. Добавят се ситно нарязан 150 г лук, 60 г прясно масло, 12 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, ситно нарязана половин връзка магданоз. Гърнето се затваря плътно и се задушава 60 минути в умерена фурна.
Готовата задушена риба се разпределя в 4 чинии и за гарнитура се прибавят 500 г сварени картофи и ситно нарязан копър.

Средствата по ПВУ за саниране са спасени

автор:Дума

visibility 2487

/ брой: 130

Словакия пак блокира санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 2463

/ брой: 130

Джорджеску остава под съдебен контрол

автор:Дума

visibility 2308

/ брой: 130

Париж отменя два официални празника

автор:Дума

visibility 2426

/ брой: 130

Пекин стопля отношенията с Брюксел

автор:Дума

visibility 2271

/ брой: 130

Възможности

автор:Александър Симов

visibility 2551

/ брой: 130

Ах, леглото

автор:Аида Паникян

visibility 2362

/ брой: 130

Пълен батак при хранилището за ядрени отпадъци

visibility 2230

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ