29 Май 2020петък10:13 ч.

Признание

Годишни награди на СБП

/ брой: 93

автор:Дума

visibility 1052

Съюзът на българските писатели връчи своите Годишни литературни награди за книги, издадени през 2018 г. За белетристика с приза бе удостоен Петър Доневски  за книгата "Удавени очи". Наградата за поезия бе присъдена на Марина Матеева за "Шепотът зелен на необята". За детска литература бе отличен Николай Пенчев (Чичо Ники) за втората част на "Гошо и малката вещица". Призът за есеистика и публицистика грабна Борислав Геронтиев за "Село без черква". Наградата за документалистика и краезнание бе присъдена на Борис Данков за "Минало не отминало". Васил Иванов бе отличен с награда за хумор и сатира за книгата "Златната ябълка и още нещо". Призът за литературна критика взе Панко Анчев за книгите "Българският ум. Непрочетеният Димитър Талев" и "Критикът като мислител. Непрочетеният Кръстьо Куюмджиев". За драматургия бе отличен Александър Гочев за "Далечни светлини. Седем пиеси". Специалната награда (плакет) за изключителни заслуги към българската литература и за цялостно творчество заслужи Благовеста Касабова, а Атанас Звездинов получи Грамота за цялостно представяне през 2018 г. с книгите: "Басномонолози", "Брани недобрани" и "Духовна кръв (спомени до поискване)". 

Националната литературна награда "Божидар Божилов" за 2018 г. бе присъдена на Велин Георгиев за книгата "Висока цена", а "Георги Братанов" - на Пламен Панчев за "Сърдечен дрибъл". Наградата за литературна критика и публицистика "Гео Крънзов" отиде при Бойко Беленски за "Съзидателят Кан Омуртаг". 

С грамоти за принос в съвременната българска литература бяха удостоени: Хари Хараламбиев, Илко Капелев, Димитър Горсов, Пламен Григоров, Ивайло Христов, Георги Н. Николов, Мерсия Макдермот, Станка Шопова. Специалната награда на издателство "Български писател" получи Ангел Симеонов за "Душата ми". 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 234

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1166

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 385

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ