22 Септември 2019неделя10:51 ч.

ГЕРБ срещу машините

/ брой: 65

автор:Георги Георгиев

visibility 685

От март 2014 г., когато бе прието от парламента, че ще има машинно гласуване, и от май с.г., когато бе показана първата машина, българската държава полага сериозни усилия, за да протака във времето изпълнението на собствените си закони. Става дума основно за партията ГЕРБ, която доминира ЦИК и всички парламенти след лятото на 2014 г.
Тези дни от ЦИК пак обявиха, че има проблем с въвеждането на машинното гласуване, защото нямало кой да сертифицира машините, всяка държавна служба, която питали, си правела оглушки. Всъщност, говорим за пряко нарушение на закон от страна на държавен орган, за което той дори бе осъден през август м.г. И какво? Нищо. След изтичането на шестте месеца, определени от ВАС за изпълнение на решението за въвеждане на машинно гласуване за всички, ЦИК пак обяснява, че има проблеми дори не с осигуряването на всички 12 000 секции с машини, а само на 3000 от тях.
Вече пета година все има някакви проблеми. Ту безкрайно се пишат правила, провалят се търгове за машините, институции викат: "Аман-заман, нищо не разбираме, оставете ни на мира". Вместо действия започват обяснения, че само забутани държави, лишени от ценностите на евроатлантизма, гласуват машинно. Като Венецуела например. Ужас!
За да не се прилага изцяло вече години наред закон, пряко свързан с изборите, има само едно обяснение - той пречи за "правилното" протичане на изборния процес. И след като през това време управлява само ГЕРБ, значи изпълнението на този закон пречи на тази партия. Машинното гласуване ще обезсмисли схемите за подправянето на протоколите, ще направи безсмислени сценките от типа "депутат от ГЕРБ помага на бременна да носи чувал с бюлетини". Нищо чудно да обезсмисли и цялата партия, за която от години много хора подозират, че се държи само на изборните шашми.

Честваме 111 години независима България

автор:Дума

visibility 43

Слънчево в празничния ден

автор:Дума

visibility 44

До 100 000 лева глоба за БНР

автор:Дума

visibility 299

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 686

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 572

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 459

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 447

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ