27 Февруари 2020четвъртък15:39 ч.

ГЕРБ срещу машините

/ брой: 65

автор:Георги Георгиев

visibility 857

От март 2014 г., когато бе прието от парламента, че ще има машинно гласуване, и от май с.г., когато бе показана първата машина, българската държава полага сериозни усилия, за да протака във времето изпълнението на собствените си закони. Става дума основно за партията ГЕРБ, която доминира ЦИК и всички парламенти след лятото на 2014 г.
Тези дни от ЦИК пак обявиха, че има проблем с въвеждането на машинното гласуване, защото нямало кой да сертифицира машините, всяка държавна служба, която питали, си правела оглушки. Всъщност, говорим за пряко нарушение на закон от страна на държавен орган, за което той дори бе осъден през август м.г. И какво? Нищо. След изтичането на шестте месеца, определени от ВАС за изпълнение на решението за въвеждане на машинно гласуване за всички, ЦИК пак обяснява, че има проблеми дори не с осигуряването на всички 12 000 секции с машини, а само на 3000 от тях.
Вече пета година все има някакви проблеми. Ту безкрайно се пишат правила, провалят се търгове за машините, институции викат: "Аман-заман, нищо не разбираме, оставете ни на мира". Вместо действия започват обяснения, че само забутани държави, лишени от ценностите на евроатлантизма, гласуват машинно. Като Венецуела например. Ужас!
За да не се прилага изцяло вече години наред закон, пряко свързан с изборите, има само едно обяснение - той пречи за "правилното" протичане на изборния процес. И след като през това време управлява само ГЕРБ, значи изпълнението на този закон пречи на тази партия. Машинното гласуване ще обезсмисли схемите за подправянето на протоколите, ще направи безсмислени сценките от типа "депутат от ГЕРБ помага на бременна да носи чувал с бюлетини". Нищо чудно да обезсмисли и цялата партия, за която от години много хора подозират, че се държи само на изборните шашми.

Каракачанов: Ластикът наистина е опънат

автор:Дума

visibility 0

Хаосът с тол системата остава

автор:Дума

visibility 140

Отлагат старта на тол системата за 27 март

автор:Дума

visibility 391

БСП: Статистиката заприлича на лотария

автор:Юлия Кулинска

visibility 264

/ брой: 40

Нови случаи на коронавирус в 4 държави на три континента

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 40

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 40

ЕС не търси сделка "на всяка цена" с Лондон

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 40

САЩ ще броят $167 млрд. за ядрени оръжия

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 40

Ще чуем ли пак името на Ванчето в зарята на Трети март

автор:Христо Георгиев

visibility 539

/ брой: 40

Как се чества Освобождението до 1944 г.

автор:Велиана Христова

visibility 352

/ брой: 40

"Изтъркаха" и печатните медии

автор:Павлета Давидова

visibility 378

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ