20 Юли 2025неделя00:19 ч.

Французин счупи рекорд в Бургас

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 337

Французинът Гийом Бордила подобри световния рекорд при мъжете в дисциплината динамична апнеа с плавници, като с това си осигури втори златен медал на 28-ото Световно първенство по свободно гмуркане в Бургас. Той преплува 301 м под вода на един дъх в последната серия на състезанието и с това подобри предишния световен рекорд от 2016 г. Сребърния медал заслужи Ю Шианг Су с 259 м, който изпревари само с 1 м "бронзовия" Давид Кустич.

При жените титлата спечели настоящата световна рекордьорка Магдалена Солич (Пол), която преплува 265 м под вода. С 260 м със сребърен медал се окичи сънародничката й Юлия Козерска, която по-рано спечели дисциплината динамична апнеа без плавници със световен рекорд от 209 м. Бронза остана за Ясуко Озеки (Яп) с 214 м.

За най-добри комплексни състезатели бяха отличени поляците Карол Карц и Магдалена Солич.

С 14% повече са банкрутите на фирми у нас

автор:Дума

visibility 6905

/ брой: 131

Чуждите инвестиции нарастват с 47 на сто

автор:Дума

visibility 6543

/ брой: 131

Сред първите в ЕС сме по поскъпване на имотите

автор:Дума

visibility 7839

/ брой: 131

Испания има полза от мигрантите

автор:Дума

visibility 7290

/ брой: 131

Украйна ще мобилизира и мъже над 60 години

автор:Дума

visibility 6965

/ брой: 131

Четири държави отказаха да купуват оръжие от САЩ

автор:Дума

visibility 6995

/ брой: 131

Накратко

автор:Дума

visibility 6784

/ брой: 131

Касапинът на протест

автор:Александър Симов

visibility 6982

/ брой: 131

Трагедията мигранти

автор:Таня Глухчева

visibility 7166

/ брой: 131

Силата на корените ни вдъхновява

автор:Ина Михайлова

visibility 7660

/ брой: 131

За какво ЕС ще изхарчи 2 трилиона евро... Евентуално

автор:Дума

visibility 7251

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ