Кулинар
Феноменален черешов кейк
/ брой: 228
Необходими продукти:
700 грама череши (може и от компот)
300 грама масло
200 грама захар
1 ванилова захар
4 яйца
300 грама брашно
1 бакпулвер
1 супена лъжица ликьор от череши
50 грама млечен шоколад
150 грама тъмен шоколад
100 грама готварска сметана
20 грама масло
Начин на приготвяне:
Отворете компота и отцедете плодовете добре. Почистете от костилките. Пригответе блата, като разбиете маслото със захарта и ваниловата захар. След това, едно по едно, добавете яйцата. Нарежете шоколада на парченца и го прибавете към сместа. Разбъркайте и добавете ликьора. Смесете брашното и бакпулвера и го прибавете към останалите продукти. Разбийте до получаване на хомогенна смес. Добавете черешите и разбъркайте. Покрийте форма за печене с хартия и поставете тестото в нея. Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 15-20 минути. Извадете и оставете да се охлади напълно. Пригответе шоколадовото покритие, като на водна баня разтопите шоколада, маслото и сметаната. Полейте десерта и оставете да се охлади напълно. Декорирайте, нарежете и поднесете.