26 Май 2019неделя12:14 ч.

ново:

Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение. Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение.

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

/ брой: 79

автор:Дума

visibility 218

Компанията "Еврохолд България" иска да набере 154 млн. лв. чрез емитирането на нови акции на борсата. Решението за увеличение на капитала е взето на извънредно общо събрание, съобщиха от компанията. "Еврохолд" ще емитира до 80 млн. нови привилегировани акции, всяка с номинал 1 лв. и емисионна стойност 1.95 лв. По този начин холдингът може да набере до 154 млн. лв. Набраните средства ще бъдат използвани за подсилване на капиталовата позиция на групата, както и в подкрепа на нейната експанзия. 

В съобщението не се посочва директно, че средствата са нужни за финансирането на сделката за българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ. Припомня се обаче, че миналата седмица "Еврохолд" получи ексклузивност за придобиването на активите на "ЧЕЗ Груп" в България. Публичното дружество участва самостоятелно в процедурата. Ще финансира сделката "със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки".

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 97

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 772

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 714

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 349

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ