22 Септември 2019неделя17:37 ч.

Палитра

Едно различно лице на художника Недко Солаков

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 149

Галерия "Сариев" в Пловдив представя  самостоятелната изложба "(почти) Картини" на автора на галерията Недко Солаков. Изложбата включва непоказвани живописни творби от 1977-1981 г., създадени в периода, когато Солаков е студент в специалност стенопис в Националната художествена академия. Всяко от тези платна е свързано с определени спомени, които Солаков разказва с написани на ръка истории върху стените на салона около осемте произведения.

Текстът към изложбата е на Георги Господинов. Текст, в чието начало писателят споделя, че "да извадиш най-ранните си картини, неподписани и непоказвани досега, е осмеляване, което малцина могат да проявят. То е като да поканиш гости в някогашната си младежка стая, която още пази тогавашния хаос и тайни. Но в това е и големият шанс за нас като публика. Недко ни се е доверил и допуснал много близо в това твърде лично пространство на началата, преди опитността да е заличила колебанията."   

Сред картините и образите им са тези, както казва писателят, на "дремещите във влака, съсипани от умора рицари на всекидневието", "надничащото през вратата призрачно лице на хазайката в младежката квартира", образът на дете, което се люлее в "някаква изначална сребристо-сива празнота", стрелбището на детството, "с което всеки от нас има своя лична история - най-често историята на мечтаното и отказаното". Изложбата ще бъде открита на 6 септември от 18.30 ч. и ще продължи до 25 октомври.  

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 724

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 600

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 478

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 464

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ