17 Февруари 2019неделя10:40 ч.

"Джи Пи Груп" все пак ще строи тунела "Железница"

автор:Дума

visibility 385

Консорциум, начело с "Джи Пи Груп", подписа договора за изграждането на тунел "Железница" на магистрала "Струма". Поръчката е за над 185 милиона лева без ДДС, съобщиха днес от АПИ. 
Припомняме, че след скандал около "Джи Пи Груп" за укриване на финансови документи по европейски поръчки, лично премиерът Бойко Борисов поиска фирмата да бъде извадена от всички проект с европейско и държавно финансиране. Строителната компания, която от години поема ключови пътни участъци в страната, сама се отказа от участието си в поръчката за тунела "Железница".
След разкрития на сайта "Бивол" прокуратурата също предприе разследване и обвини двама от шефовете на компанията в пране на 14 млн. евро.
Въпреки това днес става ясно, че "Джи Пи Груп" ще строи тунела "Железница". Съобщението на АПИ гласи, че за изпълнител на проекта е избрано обединението ДЗЗД "АМ Струма Тунел 2018" с участници "Джи Пи Груп" АД, "Глобал Кънстракшън" ООД и "Виа План" ЕООД.
На второ е класирана офертата на ДЗЗД "АМ Струма-ОП2: Тунел Железница", в което влизат "Главболгарстрой" АД и "ГБС-Инфраструктурно строителство" АД. Дружеството обаче не е удължило срока на валидност на офертата, се казва в съобщението на АПИ.
"Железница" ще е с дължина от 2 км и ще бъде най-дългият шосеен тунел у нас. Срокът за проектиране и изграждане на съоръжението е близо 3 години.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32