09 Май 2021неделя12:58 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Двулична Америка

/ брой: 36

автор:Юри Михалков

visibility 63

Речта на Джоузеф Байдън на Мюнхенската видеоконференция по сигурността бе поредната мостра на двуличието и лицемерието на американската геополитика. Говорейки за Русия, той каза, че предизвикателството от Русия не е като от Китай, защото не ставало дума за противопоставяне между Изтока и Запада, "но то е също толкова реално".

Президентът на САЩ или си криви душата, или не в час с реалността. От украинския майдан през зимата на 2014 г. цялата американска политика, която редеше и той самият като вицепрезидент до 2016 г., целеше да прогони Русия от Европа и да я изхвърли на Изток. За целта Вашингтон впрегна и Евросъюза. Неслучайно, преди да поеме евродипломацията, Жозеп Борел в качеството на испански външен министър бе казал, че Русия, старият враг на ЕС, "отново заявява за себе си и отново е заплаха". Резултат от всичко това е горчивото признание на Сергей Лавров, че Западът и Европа възприемат Русия като чужденец, сиреч от Изтока. Че от отношенията ЕС-Русия не е останало нищо, защото са разкъсани на парчета. И всички знаем, че вината не е на Москва. 

По-нататък Байдън казва: "Ние искаме такова бъдеще, където всички народи могат свободно да определят своя път, без да се сблъскват с насилие и принуда. Ние не можем и не трябва да се връщаме към противостоенето и блоковете на Студената война". Четеш втори, трети път тия изречения, осмисляш казаното между редовете, но пак не е за вярване, че думите са изречени от президента на САЩ. Как да повярваш, след като САЩ не признават правото на почти двата милиона жители на Крим свободно да се приберат в държавата, която смятат за своя дом - Русия. След като САЩ не признават това право, легитимирано по най-демократичния начин - чрез референдум. И след като не видяхме протести, бунтове и въоръжени сблъсъци срещу "руската окупация", за да има очи Америка да не признава присъединяването на Крим. 

"Ние не можем и нямаме право да се връщаме към взаимното противостоене и твърдите ограничения от времето на Студената война", продължи Байдън. А какво са тогава санкциите срещу Русия, срещу нейните газови проекти "Северен поток 2" или "Турски поток"? Трудно е да се хванем на въдицата на Байдън, че Америка ще бъде гълъб, а не ястреб на международната сцена.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 825

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 518

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1063

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ