19 Май 2024неделя21:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Димитър Зоров: Сирене под 12 лева е със сухо мляко

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 622

Сирене, което струва под 12-13 лева, е с вложено сухо мляко, заяви председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров пред Нова тв. Той посочи, че за да се направи един килограм сирене са необходими 7 литра краве мляко. Цената му е около 75 ст., което прави 5,25 лева, и още 2 лева отгоре за производствени разходи означава, че буцата излиза от производителя на цена от 7,50-8 лева. В търговската мрежа се слага надценка, която е в рамките на около 40%, и така до потребителя сиренето вече излиза 12-13 лева. Продуктите, които са под тази цена, имат вложено сухо мляко, което е по-евтино, смята Зоров. По повод проверките на Българската агенция за безопасност на храните по магазините за качеството на млечните продукти Зоров посочи, че трябва да има и контрол на произхода на суровината, защото реално законът казва, че българското сирене трябва да е произведено от краве мляко родно производство.

По данни на Министерството на земеделието произведените количества сирена с палмови масла са малко над 5000 тона. През последните месеци обаче се засилва вносът на сухо мляко. Според Зоров това може да се дължи на презапасяване от предприятията, които имат опасения, че вносът може да бъде ограничен заради пандемията.

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1435

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1386

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1408

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1530

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1454

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1549

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1352

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1665

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1640

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1551

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ